Igor Crnadak

Uredba

Prije nekoliko dana našao sam se na žestokom udaru dnevnih novina Euroblic  koje su, na naslovnoj strani,  objavile  naslov „Funkcioner  PDP ogovarao vlast na štetu RS“. Uslijedio je orkestriran udar, narednih dana, režimskih stranačkih jurišnika kroz izjave, blogove, kolumne itd.

Iznenađen šta me je snašlo, malo sam se raspitao i saznao da je ovaj napad  sasvim opravdan, jer sam prekršio važan nacionalni dokument. Radi se o Uredbi o ponašanju i predstavljanju RS u Briselu i na drugim svjetskim destinacijama, koju je usvojio SNSD-ov Odbor za odbranu od napada na srpski narod i pravovremeno uočavanje izdajnika

Inače, Uredba je usvojena  sa ciljem prikazivanja istinite slike o Republici Srpskoj  i sa namjerom da svi Srbi u svijetu govore jednim glasom.

Tekst uredbe su izradili Rajko Vasić, Nikola Baštinac, Dušica Savić, te spoljni saradnici Anđelko Kozomara i Slobodan Popadić.

Sa željom da se ista stvar ne bi dogodila i drugim stanovnicima RS koji putuju van granica RS i BiH, objavljujem ovaj dokument.

Uredba o ponašanju i predstavljanju RS  u Briselu i na drugim svjetskim destinacijama

1. Vlast u Republici Srpskoj se ne smije dovoditi u bilo kakav negativan kontekst, te se mora na jasan način izražavati naklonost i ljubav prema našem rukovodstvu, a posebno prema predsjedniku RS.

2. Prosječna primanja građana. Javno i ponosno  prezentovati podatke o prosječnoj plati, koja u RS iznosi 1500 eura, te prosječnoj penziji, koja iznosi 800 eura. Naglasiti da postoje oni koji u Brisel dolaze i sa drugim, lažnim brojkama i koji npr. govore da je u RS trenutno najmanji broj zaposlenih od njenog nastanka, iako je istina da je taj broj, zapravo, najveći ikada. Snažno i neustrašivo neutralisati sve one koji sa nepatriotskim namjerama iznose bilo kakve druge podatke o primanjima građana osim istinitih, gore navedenih.

3. Opšte raspoloženje građana RS. Sagovornicima prezentovati da su stanovnici RS nasmijani i opušteni, da radosno i zadovoljno obavljaju svoje svakodnevne obaveze, puni entuzijazma i elana, da nisu nervozni i zabrinuti za svoju i budućnost svoje djece, jer narodna vlast u RS garantuje stabilnost i sigurnost za sve svoje građane.

4. Mediji. Objasniti da je ovo jedan od najboljih segmenata društva. Narodne vlasti u RS redovno snabdjevaju medijske kuće sa velikim količinama novca, a javni servis RT RS predstavlja primjer modernog, profesionalnog i objektivnog javnog servisa, na kojem se sve aktivnosti opozicije redovno prezentuju, dok su kritički osvrti na rad narodne vlasti uobičajena pojava.

5. Odnos vlasti prema medijima. Ponoviti da je taj odnos izvanredan, u nivou evropskih standarda. Pojasniti monstruoznu montažu koja kruži internetom, u kojoj predsjednik Dodik navodno prijeti i psuje majku vlasniku jedne televizije, a zapravo se radi o snimku jednog Dodikovog ranijeg razgovora sa Harisom Silajdžićem, u kojem Predsjednik žustro i emotivno brani interese Republike.

6. Kriminal i korupcija. Iako će sagovornici biti iznenađeni, ponoviti stavove ministra Čađe da u RS nema organizovanog kriminala , podvući da je korupcija sasječena čuvenim akcijama „Čerek“ i „Ljubojević“, te ponoviti izjavu predsjednika Dodika da „funkcioneri RS ne posjeduju koruptivni novac“.

7. Slučaj Kraljević. Posebno je važno razbiti famu o nekakvoj otmici koju je izvršio ovaj narodni poslanik iz redova SNSD-a. Iako je gospodin Kraljević priznao otmicu, objasniti da se radi o istaknutom članu SNSD-a, čovjeku kojeg narod voli, te je zato pokazano razumijevanje za ovaj njegov postupak. Iz istih razloga Stranka je zamolila postupajućeg sudiju da ovo ima u vidu, te je on odredio samo novčanu kaznu što jasno ukazuje da se radi o minornom događaju.

8. Slučaj 460 hiljada EUR. Navesti primjer skromnog i vrijednog poduzetnika koji je, u dogovoru sa narodnim vlastima, ponio novac za izgradnju doma za nezbrinutu djecu u Srbiji, što je opozicija odmah iskoristila da otvori priče o pranju novca, njegovom porijeklu, plaćanju poreza, tajkunima i drugim dnevnopolitičkih glupostima. Ovaj primjer iskoristiti da bi se međunarodnim sagovornicima približila humanost narodne vlasti, kao i beskrupuloznost opozicije u RS.

9. Nepotizam. Potrebno je razbiti još jednu grupu neistina koja se pokušava proširiti. Naime, energično treba demantovati  da je nepotizam prisutan u narodnoj vlasti u  RS. Objasniti da se sa lažima ide toliko daleko da se čak tvrdi da je jedan visoki funkcioner RS  postavio svoju suprugu na mjesto pomoćnika ministra u jednom od najvažnijih resora ili  da je supruga od jednog od ministara pomoćnik ministra u drugom ministarstvu.

10. Sve slučajeve kršenja ove Uredbe potrebno je odmah prijaviti šefici Službe za registrovanje svih neprijatelja Republike Srpske i srpskog naroda Aleksandri Pandurević.

Svim građanima Republike Srpske preporučujem da se pridržavaju Uredbe, te na taj način doprinesu razvoju i jačanju RS.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog