Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Jadi mladog socijaldemokrate

Mladi socijaldemokrata 1: Ovo je nepravda!

Mladi socijaldemokrata 2: O čemu ti pričaš, majke ti? Kakva nepravda?

Mladi socijaldemokrata 1: Kako kakva napravda, a je l` ti čitaš novine?

Mladi socijaldemokrata 2: Čitam, naravno da čitam.

Mladis ocijaldemokrata 1: Pa jesi li vidio da je kod nas prešao onaj PDP-ovac Milojko.

Mladi socijaldemokrata 2: Koji Milojko?

Mladi socijaldemokrata 1: Ma Milojko Grujić, bivši član Predsjedništva PDP-a.

Mladi socijaldemokrata 2: Pa zar to nije super, kad neko njihov pređe kod nas? Mi u principu ništa ne dobijamo, a oni mnogo toga gube.

Mladi socijaldemokrata 1: Složio bih se sa tobom, ali nije u redu da odmah postane član Glavnog odbora SNSD-a.

Mladi socijaldemokrata 2: E jesi budala, pa dobro znaš da je to samo igranka za medije i koliko se Glavni odbor kod nas pita.

Mladi socijaldemokrata 1: Ma znam ja sve to, ali me duša boli. Sa 16 godina sam počeo da mašem zastavama na mitinzima. Kad se sjetim, onu našu majicu sam nosio mjesec dana bez prestanka. Majka je naveče opere, do jutra se osuši i tako mjesec dana. Čitava me škola zajebavala zbog toga. Zvali su me tada crvendać!

Mladi socijaldemokrata 2: Potpuno te razumijem i ja sam kroz sve to prošao, ali jesi li čuo šta je rekao Šef "SNSD pokazuje svoje sposobnosti da primi nove ljude i pozivamo sve koji razmišljaju na sličan način da nam se pridruže. Naš najvažniji cilj jeste stabilnost Republike Srpske i ovog društva, jačanje interesa Srpske i obezbjeđivanje što je moguće većeg stepena njene samostalnost”.

Mladi socijaldemokrata 1: Ma mislio sam…

Mladi socijaldemokrata 2: Aman čovječe jesi li ti čuo šta je Šef rekao moraš razmišljati na sličan način kao mi. Jednostavno.

Mladis ocijaldemokrata 1: Ma znam, ali ja sam na posljednjim izborima od vrata do vrata prešao 200 kilometara, pod šator sam doveo 20 ljudi, zalijepio 100 plakata, podijelio 500 flajera. U komšiluku me sada zovu sektaš i šta sam dobio? Ništa, ni na listu da me stave! Dođe neki Milojko koji je izdao svoju stranku, izjavi "Duboko sam uvjeren da će predsjednik Dodik sa svojom vizijom i energijom Republiku Srpsku izvesti iz ekonomske krize, ojačati je i dovesti do konačnog cilja" i pravo u Glavni odbor.

Mladi socijaldemokrata 2: Ma u pravu si ti, ali oni znaju šta rade. Moramo im vjerovati! Sjeti se šta nam je Milan Tukić na seminarima govorio “treba vjerovati i raditi” i nagrada će doći.

Mladi socijaldemokrata 1: Ma nije nam to govorio na seminarima već o komunikaciji i odnosu sa medijima. To je iz vjeronauke, sve si pomiješao. Osim toga je l` treba da umrem, pa da dobijem nagradu za svoj rad?

Mladi socijaldemokrata 2: `Ajde ne pretjeruj i biraj riječi! Nego, hoćeš da te pošaljemo na Blatno jezero u maju, biće odlično. Malo predavanja, malo drugarica i piva. Opusti se malo uz socijaldemokratiju, zaslužio si.

Mladi socijaldemokrata 1: Ma ne znam je l` to u redu, čitao sam šta onaj Puhalo kaže i mislim…

Mladi socijaldemokrata 2: Jebo te Puhalo i mnogo ti u posljednje vrijeme misliš, a to baš nije dobro. Nije to nimalo dobro, znaš!!!

Mladi socijaldemokrata 1: Ali zar nam nisu rekli …

Mladi socijaldemokrata 2: Odoh, žurim.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog