Nikola Baštinac

Izvinite, niste Vi naivni

Gospodine, ja sam dobio ono što sam želio, vaše pravo lice, lice autokrate. Vi, uvaženi gospodine niste nositelj promjena, bar ne onih nabolje, možda me vrijeme demantuje.

Svaka dalja rasprava s Vama, uvaženi gospodine, jalova je rabota. A znate li zašto? Zato što činite iste one stvari za koje nas kritikujete. Lažima i konstrukcijama diskvalifikujete medije i novinare koji ukazuju na Vašu grešku, grešku koju ste priznali. Šta je sljedeće? Gađanje nepodobnog novinara diktafonom? Kada ste u Briselu govorili o našim greškama u odnosima sa medijima to niste spomenuli. Zašto? Zato što je to uradio član Vaše partije.

Zato vjerovatno niste spominjali ni katastrofalan uticaj privatizacije preduzeća i banaka na standard naših građana, kao ni nalaze komisije za reviziju tog procesa. Zašto se niste žalili na rad tužilaštava koji te nalaze drže po fijokama? Na Visoki sudski i tužilački savjet koji imenuje te i takve tužioce? Zašto? Zbog partije.

Vama je uvaženi gospodine partija ispred Republike, vaši postupci su neprincipijelni i štetni po sve nas!

Nije ovde ključni problem to što ste kršili diplomatska pravila, ni to što ste prešutkivali grijehe svoje partije pred evropskim dužnosnicima, a kleli se da govorite istinu, ni to što ugrožavate medijske slobode u Banjaluci, a branite ih u Briselu, pa čak ni što je sve to što ste radili licemjerno, nego je ključni problem poruka koju nam šaljete.

Poruka kako bi vladali!

Izvinite, niste Vi naivni.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog