Dragan Čavić

Dodik je priznao da se u Srebrenici desio genocid a ne Dragan Čavić

Kako to rade režimski mediji, najbolja ilustracija je sinoćni nastup Milorada Dodika na RTRS-u u emisiji „Presing“.

Cijelu emisiju, koja je koncipirana kao dijalog emisija radi suprostavljanja stavova različitih učesnika, obilježio je dijalog Milorada Dodika sa Draganom Čavićem, koji nije bio tu u studiju da demantuje njegove laži .

Milorad Dodik je kukavica koji nema hrabrosti da se javno suoči sa Draganom Čavićem, o ovoj temi ili bilo kojoj drugoj temi, jer  zna da su u mojim rukama argumenti a u njegovim laž.

Zato o Draganu Čaviću, gdje god mu se ukaže prilika, drži monologe jer nema hrabrosti da se javno suočimo na bilo kojoj televiziji, ja kao bivši Predsjednik RS a on kao sadašnji.

Prije svega, Dragan Čavić ima veze sa Izvještajem Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice iz 2004. godine onoliko koliko i Milorad Dodik.

Ovaj Izvještaj je usvojila Vlada RS na čelu sa Draganom Mikerevićem i nikakav potpis na taj dokument kojeg je usvojila Vlada RS nije stavio Dragan Čavić, tako da na poziv Milorada Dodika da Dragan Čavić povuče svoj potpis sa tog Izvještaja moj odgovor je jasan:

nemam šta povući  jer ništa nisam ni potpisao!

O Srebrenici sam javno rekao sve šta sam imao reći obraćanjem  na RTRS u proljeće 2004. godine (prije punih 9 godina), što se može naći kao video snimak na www.Youtube.com i to je moja jedina veza sa Srebreničkim tragičnim događajima iz 1995. godine.

Ali zato je Milorad Dodik javno priznao da se u Srebrenici desio genocid, što ja za razliku od njega nikada nisam izjavio, a to možete pogledati i čuti ako otvorite ovaj link:

 Milorad Dodik je jedini Srbin iz Republike Srpske, i to još u funkciji Predsjednika Republike Srpske,u intervjuu Senadu Hadžifejzoviću priznao da se u Srebrenici desio genocid. Ko ne vjeruje neka pogleda i posluša pravog Milorada Dodika.

Po meni, Milorad Dodik je počinio ekonomski genocid nad vlastitim narodom, a najnovija afera oko fabrike glinice Birač i Balkan Investment Banke, samo potvrđuje da sam  u pravu.

On je lični prijatelj sa vlasnikom UKIO grupe iz Litvanije Vladimirom Romanovom. Romanov mu je davao donacije stotinama hiljada KM preko Birča i Balkan Investment Banke za njegov košarkaški klub Igokea.

Kredit koji je Dodik iz IRB dodjelio firmi čiji je suvlasnik njegov sin „Fruit eco“ isplaćen je upravo preko Balkan Investment Banke, uz to nije bilo dovoljno što je kredit dodjeljen već je naknadno i produžen grejs period ovoj istoj firmi.

Balkan investment  Banka je otkupila obveznice u vrijednosti 7 miliona KM koje je emitovala Kaldera Company u vlasništvu Dodikovog bliskog prijatelja Milenka Čićića, a prije par mjeseci te iste obveznice je od Balkan Investment Banke otkupila Investiciono razvojna banka RS. Da li se išta prethodno moglo dogoditi da Milorad Dodik nije uticao na Romanova da odobri ovakve arnžmane ?

Zbog ovakvih aranžmana Balkan Investment Banka je propala pa je sada spašavaju isti oni koji su je i uništili na čelu sa Miloradom Dodikom.I što je najžalosnije, ne spasavaju je svojim parama nego parama građana.

I na kraju mogu samo reći da Milorad Dodik  često govori laži o meni zbog toga što ja takođe često govorim istinu o njemu.

Na sreću, njegove laži nije teško demantovati.

U laži su uvijek bile kratke noge, a Miloradove laži su ostale i bez nogu!

Komentari
Twitter
Anketa

Koliko će dugo novi Savjet ministara u ovom sastavu "izdržati"?

Rezultati ankete
Blog