Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dijalog u paklu Izvršnog sekretara Rajka Vasića i građanina Rajka Vasića

Tog 7. juna 2013. godine SNSD je podijelio Rajka Vasića na javnog i privatnog. Mnogo godina kasnije njih dvojica su se sreli i krenuo je razgovor.

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Rajkane jesi li to ti?

Građanin Rajko Vasić: Jesam druže Rajko, jesam, šta ćeš ti ovdje STJ?

Građanin Rajko Vasić: Vidim da ti uvijek sa bazom, nedostajao si mi.

Izvršni sekretar Rajko Vasić: I ti meni! Sjećam se kao da je bilo juče tog 7. juna 2013. godine kada nas zbog one „kopiladi“ podijeliše na javni i privatni. I od tada lutamo podzemljem ne bi li se sreli i spojili. Nego, kada smo kod podzemlja jesi sreo Mileta  Radišića?

Građanin Rajko Vasić: Nisam. On je u 7. krugu sa nasilnicima protiv ljudi i imovine, a mi smo u 8. gdje su korumpirani političari.

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Ma sve nešto mislim nismo mi loše prošli.

Građanin Rajko Vasić: Kamo misliš nismo dobro prošli, pa u paklu smo.

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Ma zamisli da smo završili u džehenemu sa našim koalicionim partnerima muslimanima ili ne daj bože u onom ateističkom i multikulturalnom limbu.

Građanin Rajko Vasić: Upravu si sekretaru, ja o tome nisam razmišljao. Ovdje smo ipak svoji na svome, a imamo i natpolovičnu većinu.

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Piše li se šta Rajkane?

Građanin Rajko Vasić: Piše druže Rajko, „Prsti ludih očiju“ nikad ne miruju, a bogme i slika i vaja!

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Pa onda ti nisi u paklu?

Građanin Rajko Vasić: Jesam druže Rajko u pravom paklu, ja napišem roman a on se  odmah pretvori u scenario za filme koji će režirati onaj Danis Tanović, umjesto našeg Tihomira Stanića. Sve se radi u koprodukciji BHTV i Transparency Internationala BiH.

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Strašno, brate Rajko, samo mi nije jasno čime si to zaslužio?

Građanin Rajko Vasić: Kažu zbog „poganog jezika“, nego sekretaru, jel ti još uvijek spremaš paklene planove za opoziciju?

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Jebote pa i u paklu postoji verbalni delikt, ko bi rekao. Ja trenutno pokušavam da preuzmem Bijeljinu od SDS i Prijedor od NDS. Taman mislim da smo dobili izbore, a CIK utvrdi nepravilnosti i tako stalno. Ne znam kome je gore Sizifu ili meni?

Građanin Rajko Vasić: Nije ni tebi lako druže. Je li istina da ponovo ideš na tribine koje organizuje Fridrih Ebert?

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Jeste, ali izdržao bih nekako taj Fridrih Ebert da na njemu ne moram slušati onoga (Pro)Puhala. Svaka druga riječ mu je građani. Ne mogu da podnesem taj unitarizam.  

Građanin Rajko Vasić: Pa to je baš nehumano, jesmo u paklu ali  tvoja ljudska prava su ugrožena MIJ.

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Prekini molim te o individualnim kolektivnim pravima i slobodama, ja sanjam o kolektivnim pravima i „slovu“ Dejtona svako veče.

Građanin Rajko Vasić: Pa šta da radimo?

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Ja planiram da sklopim koaliciju sa Đavolom, znaš da mu prodam dušu.

Građanin Rajko Vasić: A ti imaš dušu, ja sam svoju još na zemlji prodao?

Izvršni sekretar Rajko Vasić: Đavolu?

Građanin Rajko Vasić: Jok, partiji!!!

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog