Igor Crnadak

Mišić, Ćurguz, Dukić, Rakulj ... Obradović

Nakon svog privatnog šefa sindikata, nakon tragikomičnog šefa SNSD-ove boračke organizacije, nakon SNSD-ovog  šefa svih logoraša (poznat po tome što je u skupštinskoj sali nazivao one koji ne glasaju kako kaže SNSD izdajnicima) i nakon svog privatnog penzionera, juče je vlast predstavila i svog Studenta.

Pojavio se izvjesni Borivoj Obradović, potpredsjednik Unije studenata RS, i održao lekciju svim studentima koji misle drugačije od njegovih „crvenih“  šefova. Kad sam pročitao izjavu ovog studenta-nesretnika morao sam pogledati na kalendar. Da vidim je li 2013. ili 1963.

Tako Borivoj, iskreno zabrinut za svog kolegu Macanovića, kaže da ga dugo poznaje, da je on izmanipulisan i da bi „bez svojih mentora bio korisniji i za studente i za društvo“ !? Inače, Macanović je onaj grozni, neotesani, bezobrazni student koji je lijepio plakate na kojima piše da SNSD-ova vlast krade.

Na žalost, ovaj Obradović i kad bi se riješio svojih mentora, sa takvim stanjem svijesti i uvlakačkim odnosom prema Stranci i Vođi, ne bi bio ni od kakve koristi ni studentima ni društvu.

Uz to se toliko snažno ograđuje od ljepljenja plakata o „Laktaškom klanu“ da je to mučno gledati i čitati. Poručuje mladi Borivoj, privatni režimski student, da plakati nisu ljepljeni po nalogu ni jedne studentske organizacije i da je neprimjereno što se ta aktivnost pripisuje svim studentima.

Kao da je ljepljenje plakata nekakvo teško krivično djelo, gdje su pale mrtve glave i napravljena ogromna materijalna šteta!

Kaže Borivoj i da ne može svaki student raditi šta god hoće i da onda Unija studenata mora stati u njegovu odbranu. Dakle, jasno poručuje Obradović da je potpuno normalno što su  policajci u civilu upali u studentski dom, preturali po sobama i automobilima studenata i odveli ih u stanicu na informativni razgovor. Ipak, iako su studenti, ne mogu pričati protiv Vođe i Stranke, jesu li normalni?

Dodaje Borivoje i da Unija studenata ne podržava nikakav ilegalni rad. Misli valjda na drsko kopiranje i ljepljenje plakata.

I na kraju, Borivoja danas do kraja „potopiše“ i to ni manje ni više nego „njegovi“. Pogledajte današnje saopštenje SNSD-a o privođenju studenata i sve će vam biti jasno – jedna te ista ruka napisala je i njegovu izjavu i stranačko saopštenje. Ako je bilo nekih dilema, danas ih više nema.

Morate drugi put to malo suptilnije uraditi, ovo je preočigledno.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog