Igor Crnadak

Kome vjeruje narod u Republici Srpskoj?

Pod ovim naslovom krenula je kampanja za još jednu lažnu anketu o popularnosti stranaka i političara u RS, koju je organizovao i proveo SNSD zajedno sa svojim medijima. Pompezan naslov ima za cilj da ubijedi narod u to da treba da vjeruju RTRS-u, Nezavisnim, Srni, Blicu i Glasu a ne svojim očima.

Treba da vjeruju da je Dodik najvažnija ličnost u regionu u poslednjih godinu dana, čak važniji i od Vučića.

Da je SNSD ubjedljivo najjača stranka u RS, sa podrškom od oko 40% građana!

Da DNS raste i da je sada treća stranka u RS, a da PDP, naravno, strmoglavo pada.

Da SDS raste, ali naravno ni blizu kao SNSD.

Pa onda političari pojedinačno. Da bi sve izgledalo realnije, lider DNS-a ima samo 1% podrške, a Ivanić, iako mu se partija raspada, je solidan treći, odmah iza Dodika i Tadića!?

Bosića nema nigdje. Itd, itd...

Prema mojim izvorima iz vrha SNSD-a, anketu su, uz vino i pršut, prije sedam dana napisali, na jednoj vikendici pored Banjaluke, Rajko Vasić, Anđelko Kozomara, Radmilo Šipovac, Dragan Jerinić i Pero Simić. Iako ova ekipa nije u sjajnim međusobnim odnosima, šef je naredio da se moraju sastati i napraviti „kvalitetnu anketu“. I tako je i bilo.

Šta su ciljevi? Ima ih više, ali izdvojiću četiri.

Kao prvo, da narod u Republici Srpskoj shvati da ono što vidi i što živi svaki dan nije tačno. Pa, naravno da narod i dalje obožava Dodika i SNSD i da niko drugi nema šanse da pobjedi na izborima. Šta ide bolje od jedne ovakve ankete iz „kućne radinosti“ nakon jučerašnje Dodikove izjave da „SNSD sigurno pobjeđuje na izborima“?

Kao drugo, anketa treba da pokaže da SDS ne može do većine jer je PDP u padu, a drugih opozicionara nema nigdje na mapi, što treba da zaustavi očigledan rast popularnosti opozicije.

Kao treće, ovo je bomba u krilo SDS-a, da se obeshrabri Bosić jer je donio odluku da bude protukandidat Dodiku, a da se ohrabre oni koji su za to da SDS ide sam na izbore ( „pa, zar ne vidite da PDP pada, što bi mi podržali Ivanića?“ ).

Kao četvrto, 1% podrške za Pavića je poruka za ovog političara da se ne šali sa šefom i glavnom strankom, jer je nekako neodređen oko podrške SNSD-ovim kandidatima na narednim izborima. Đokića i SP-a nema nigdje. Ni u stvarnosti ni u anketi pomenute vesele petorke.

I na kraju, anketa „Kome vjeruju građani RS?“ sadrži još pitanja, ali nije sve moglo stati u Dnevnik RTRS. Objavljujemo ekskluzivno još neke odgovore naroda: 

Građevinski projekat kojem se najviše vjeruje (niskogradnja) – Čemerno.
Građevinski projekat kojem se najviše vjeruje (visoka gradnja) – zgrada Vlade RS.
Aerodrom kojem građani najviše vjeruju – Aerodrom u Trebinju.
Banka kojoj građani najviše vjeruju – Balkan banka.
Itd, itd...
Ima ih još mnogo, ali nema ni u tekstu previše mjesta.

Sve u svemu, dobro su me nasmijali sa anketom. Nadam se i vas.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog