Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Deset pokazatelja da Republika Srpska izlazi iz ekonomske krize

  1. Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović našla novčić u Božićnoj česnici.
  2. Ne radimo već 8 dana ali se u Republici Srpskoj ne primjećuje kriza zbog toga.
  3. Ne radimo već 8 dana ali se u ekonomiji BiH i te kako primjećuje kriza zbog toga.
  4. Ministar Finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija napokon našao novčić umjesto  trezorskog  zapisa u Božićnoj česnici.
  5. Sve je više visoko obrazovanih konobara, a kakve tek intelektualne gromade sjede u Vladi.
  6. Svaki zaposleni ima svoga penzionera kojem zarađuje penziju, a svaki penzioner ima jedno dijete koje izdržava penzijom.
  7. Prošlogodišnji promet na Banjalučkoj berzi veći je za 43,5% u odnosu na iznos iz 2012. godine, i tu mi se pričinjavaju trezorski zapisi ili možda ne.
  8. Iako nelikvidna, Republika Srpska je odlučna da bude trajna.
  9. Ukupan dug Republike Srpske na kraju 2012. godine iznosi 4,6 milijardi maraka, ali u kontekstu njene vječnosti to je prava sitnica.
  10. Jer smo u 2012. godini tri puta izašli iz recesije.
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog