Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Neodoljiva brzina etikatiranja ili pohvala gluposti

Poštovani druže Ljepojeviću,

Znam da mislite da Vas mrzim, ali to jednostavno nije tačno. Ja cijenim Vaš trud i talenat kao urednika koji objavljuje beskrajno zanimljive i beskorisne knjige.

Njihovo pojavljivanje me uvijek obraduje i razveseli, i nikako ne mogu da dokučim gdje pronalazite njihove autore, počevši od Vas pa sve do poslednjeg bisera, gospodina Karganovića. Ali, ne odustajem. Čitam sve, iako porodica, a pogotovo djeca i dalje trpe. Oni još ne razumiju šta je patriotizam, ali će valjda razumjeti kad porastu?

Počeo sam da čitam i novi izdavački uredak „Rušenje Republike Srpske- tehnike i tehnologije pravrata“, s nadom da ću napokon saznati ko i kako to ruši našu Republiku Srpsku, a ono opet razočarenje. Veliko razočarenje.

Elem, prije svega želim da Vam skrenem pažnju na jednu veoama važnu činjenicu, koju moj Ego ne može da prihvati. Očekivao sam da ću biti zvijezda Karganovićeve studije, ali džaba, nema me ni u fusnoti. Želio bih da Vas podsjetim da me Predsjednik Dodik dva puta ove godine imenom i prezimenom, u emisijiji RTRS-a označio kao remetilački faktor u Republici Srpskoj. Poslednji put 12. februara ove godine u 15-oj minuti i 32 sekundi i da je to dovoljno da mi posvetite barem jedno poglevlje. Ali ništa.

Pitam se, ako Predsjednik Republike Srpske nije relevantna referenca za jednu ovako ozbiljnu studiju, ko je? Zapitajmo se da li je Karganović zbog našeg nemara postao otuđeni centar moći.

Zato zahtijevam da me gospodin Karganović neizostavno metne u knjigu!!!

E sada se vraćam na knjigu tj Karganovićev tekst „Kako se priprema puč“ na famoznu 14. stranicu. Sa nje je dok si rekao „klik“ nestao frontal.rs što je i dobro, jer on nikada nije ni bio plaćenički portal, koliko ja imam informacija, a imam. Za ove ostale ne smijem da garantujem, jer čudni su žiro računi Gospodnji.

Elem, ako malo proanalizirate tekst vidjećete da se taj izbrisani portal pominje najmanje na šest stranica i to 10 puta, kao primjer negativnog tj dio stranoplaćeničkog i zavjereničkog klana, što će svakog dobronamjernog pariotu i istinskog socijaldemokratu da zabrine i zbuni.

Nema ih na 14 strani, a posle dominiraju u tekstu. Čudno zar ne?

Karganovićevo svaljivanje krivice na lektora više ne „pije vodu“, ali se postavlja pitanje je l` on uopšte pisao ovo poglavlje ili je kao otuđeni centar moći platio nekome da blati i pljuje po našim ovjekovječenim patriotama.

Uzgred, da Karganović nema problem sa lektorima, već neki ozbiljniji, možete da vidite u članku „Predstojeći pokušaj prevrata i odbrana Republike Srpske“ koji je objavljen 6. decembra 2013. godine na portalu  http://stanjestvari.wordpress.com/  gdje opet koristi istu literaturu.

 

Poštovani druže Ljepojević ovo shvatite kao dobronamjernu sugestiju jer ako gopodin Karganović ovako barata sa živima, kako li tek barata sa mrtvima iz Srebrenice.

Molim Vas da zaustavite štampanje ove knjige jer se bojim da ćete je morati ponovo štampati zbog još nekih korekcija.

Srdačan pouzdrav

Srđan Puhalo

preangažovani psiholog, probošnjački analitičar elektronskih medija, korisnik stipendije Vlade Republike Srpske za izradu magistarskog i doktorskog rada, ljubitelj Štiftunga i saradnik ministra Jamina Komića

PS. Želim da Vas obavijestim da smo kupili sve lektore u Republici Srpskoj i ova diverzija sa pomenutim portalom nije slučajna, a morali biste znati onu staru poslovicu iz Kal`novika „Kod  SOROŠ-a ni pobačaj nije spontan“.

PPS. Postavljam opravdano pitanje kako jedna ovakva studija nema ništa o HARPP-u i njegovoj ulozi u napadima na Republiku Srpsku. To je nedopustivo.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog