Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Bitange i princeze

Bitange i princeze

Socijaldemokrata 1: Šta ima?

Socijaldemokrata 2: Nema ništa, radi se, udarnički.

Socijaldemokrata 1: Jesi li čuo šta je Šef izjavio u Trebinju?

Socijaldemokrata 2: Nisam! Šta je rek`o?

Socijaldemokrata 1: Rekao je da je u našoj stranci mnogo bitangi i...

Socijaldemokrata 2: Svaka mu čast! Ima, da znaš!

Socijaldemokrata 1: Na koga li je mislio da mi je znati?

Socijaldemokrata 2: Sigurno je mislio na Škrbića?

Socijaldemokrata 1: Nema šanse Škrbić! Zar misliš da bi tako pričao o kumu i bitangu unaprijedio u ambasadora u Srbiji? Nema šanse da je Škrba. 

Socijaldemokrata 2: Onda je Radišić.

Socijaldemokrata 1: Nema šanse! On je prije svega doktor nauka. Zar bi bitangi dozvolio da gradi onoliku zgradu u sred Banjaluke?

Socijaldemokrata 1: Da nije mislio na Rajkana?

Socijaldemokrata 2: Nema šanse. Rajkan je zadužen da krlja i da bude bitanga, ali korisna bitanga koja rastura bitange iz Federacije, drugih partija i nevladinih organizacija .

Socijaldemokrata 1: Onda je sigurno Mićo Kraljević. On je ono nešto osuđivan za otmicu, mora da je on.

Socijaldemokrata 2: Ne vjerujem! Pa da nema Miće Kraljevića Birač bi postao SDS-ov.

Socijaldemokrata 1: Pa na koga je mislio, majku mu, da nije Bobar? Čujem da je zaboravio da je poslanik.

Socijaldemokrata 2: Nema šanse, Bobar je provjeren kadar.

Socijaldemokrata 1: Znam! Sigurno je Gostić. On je onomad nešto petlj`o sa nekim krimosima po Doboju.

Socijaldemokrata 2: Nije valjda da nasijedaš na opoziciona podmetanja? Uroš je naš stari socijaldemokrata, još od 1984. godine.

Socijaldemokrata 1: Pa ko je onda?! Vidiš kakav nam je sistem vrijednosti. Više ne mogu da razaznam ko je bitanga, a ko princeza. Potpuno sam zbunjen. De majke ti vidi šta je tačno rekao i je l` spominjao neka imena. Samo mi još treba da me neko sretne sa tim bitangma. Nikad neću kćerku zaposliti, a obećali su još pred lokalne izbore.

Socijaldemokrata 1: Čekaj da izguglam. Evo šta piše da je rekao “Tačno je da i u našim redovima ima puno bitangi koji su zloupotrijebili stranku i povjerenje i zaposlili sve članove svoje porodice“

Socijaldemokrata 2: Je l` ima imena¬?

Socijaldemokrata 1: Nema, znači otvori četvere oči jer bitanga može biti svako od nas.

Socijaldemokrata 2: Možda jesam bitanga, ali pitam se, šta ćemo obećavati na ovim izborima našim članovima, ako ne nova radna mjesta. 

Socijaldemokrata 1: Ajd zdravo imam posla.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog