Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Kad sveci marširaju

Jeste li pročitali „Deklaraciju“ Saveza za promjene?

Ja jesam, i moram vam priznati da sam impresioniram svime što je napisano, a napisano je mnogo. U stvari napisano je sve. Od Dejtona, preko paralelnih veza sa Srbijom, do boljeg zdravstva, školstva, nauke i kulture, do pravednijeg razvoja regija, zapošljavanja i čuvanje ćirilice.

Obećali su nam da neće biti nepotizma kod zapošljavanja, korupcije, transparentnost, decentralizaciju budžeta, kratkoročne i dugoročne strategije razvoja, podizanje nataliteta i naravno EU.

U tome i jeste problem.

Deklaraciju kao da je pisalo neko manastirsko bratstvo, a ne političke partije koje manje ili više svakodnevno viđamo po državnom parlamentu, Narodnoj skupštini Republike Srpske ili na su na vlasti u mnogim opštinama.

Znači u startu je krenulo sa populizmom i podilaženjem narodu i tako se možda mogu dobiti izbori, ali ne i reformisati Republika Srpska. I sve ovo za četiri godine, bez obzira na to što će na polovini mandata da se dese novi lokalni izbori.

Dragi moj „Savezu“ vi dobro znate da:

1.            Reforme bole i uvijek nailaze na otpor.

2.            Reforme traže hrabre i odlučne, a ja ih među vama vidim samo sporadično.

3.            Reforme podrazumijevaju nešto novo, a to ne ide sa starim ljudima.

4.            Reforme traže planove, taktike i strategije, a vi ih nemate.

5.            Reforme nude rješenja, a vi samo kritikujete.

6.            Reforme traže novac, a mi ga danas nemamo.

7.            Reforme traže vrijeme, a vremena je sve manje.

8.            Reforme traže optimizam, koji se ne zasniva na antidepresivima.

9.            Reforme traže iskrenost, a meni se ćini da vi to niste. 

Sve što je „Savez za promjene“ ponudio, ponudiće i sadašnja Vlast i ostaje da se vidi kome će narod povjerovati.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog