Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Fotorobot člana predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda

Dok normalan svijet prati Mundijal i Vimbldon ja sa nestrpljenjem očekujem liste kandidata političkih partija za predstojeće parlamentarne izbore u Bosni i Hercegovini. Imajući u vidu naše partije i njihove lidere vjerujem da je proces kreiranja tih lista krvaviji i perverzniji od “Igre prijetola”, ali zar u tome i nije draž politike.

I dok čekam te liste i kandidate, nervozno grickajući nokte i jedući slatkiše, pokušavam napraviti idealni profil njihovih kandidata recimo za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 SNSD Milorad Dodik – Prema riječima Predsjednika SNSD Dodika novi član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda mora da liči na njega jer će se zalagati "za autonomiju i nezavisnost Republike Srpske. I "to mora biti snažna i pouzdana ličnost". Sasvim je jasno da socijaldemokrate traže osobu koja bi jednog dana u Parlamentu BiH mogla da kaže ono što je Mesić rekao 1991. godine u hrvatskom Saboru  „Mislim da sam obavio zadatak, BiH više nema i hvala vam lijepo.“

SDS Mladen Bosić - Kandidat ispred SDS bi ličio na Frankeštajna, a to znači da podnosi poraze kao Ognjen Tadić, da je stasit kao Govedarica, oštar kao Pandurevićka, trajan kao Šarović, skroman kao Babalj i poslušan i lojalan Bosiću kao što je sluga Lurč lojalan gazdi Gomezu iz porodice Adams.

DNS Marko Pavić - Idealan kandidat DNS je Isus Hrist, ali bi bio dobar i Milorad Dodik koji je napustio SNSD i priključio se zajedno sa deset gradskih odbora partiji Marka Pavića.

PDP Mladen Ivanić - Ova partija tvrdi da je stvorila Frankenštajna o kojem SDS sanja, a koji je privlačan svima, zna engleski i ne mrzi ga da svakodnevno putuje za Sarajevo. On se zove Mladen Ivanić.

Socijalitička partija Petar Đokić - Idealan kandidat socijalista je Milorad Dodik koji je napustio SNSD i priključio se DNS zajedno sa deset gradskih odbora, a onda napustio DNS i priključio se zajedno sa gradskim odborima njihovoj partiji.

SNS Hadži Jovan Mitrović - Idealan kandidat za sve pozicije u stranci, ali i mnogo šire, je Aleksandar Vučić. Pošto, na njihovu veliku žalost, kloniranje na ljudima nije dozvoljeno niti izvodljivo najbolji i jedini kandidat za sve pozicije je praksisovac i vojvoda Poplašen.

NDP Dragan Čavić - Ovo je partija koja djeluje lokalno, a ima globalnu podršku. Za sebe će reći da imaju kvalitetne kandidate za sve pozicije samo što oni žele da ostanu anonimni. 

Komentari
Blog