Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Zašto su nacionalisti pizde

Povod za ovaj tekst je prebijanje trojice Bošnjaka u Prijedoru koje su prije tuče fino upitali  "Odakle ste i jeste li vi balije?!". Dodamo li tome prošlosedmični nestašluk Hrvata sa plinskom bocom u Tomislavgradu i prebijanje bajkera iz Čačka zbog neadekvatnog stajlinga na Baščaršiji, jasno je da ne postoji velika razlika u razmišljanju i ponašanju između nacionalističkih pizda u sva tri konstitutivna BiH naroda.

Nego zašto su nacionalisti pizde?

  • Zato što skoro uvijek napadaju u grupi.
  • Zato što uvijek napadaju samo kada su na teritoriji na kojoj su većina.
  • Zato što uvijek napadaju slabije od sebe.
  • Zato što uvijek napadaju iznenada i s leđa.
  • Zato što kasnije na sudu mole i preklinju za milost.

Naravno, iza svakog ovog pizde batinaša stoji „elita“ iz političkih partija, sa univerziteta i medija koja ga priprema da tuče, malterira ili ubija bez griže savjesti druge i drugačije od sebe. Oni im daju alibi i pomažu da shvate:

  • Da je njegov narod toliko superioran da je sasvim normalno da tuče ili maltretira pripadnike drugog naroda.
  • Da je njegov narod uvijek bio žrtva i nikad zločinac.
  • Da je pripadnost grupi i bespogovorno pokorovanje grupi najveća vrlina i garant opstanka pojedinca.
  • Da se mi uvijek branimo, a u samodobrani sve je dozvoljeno i nema zločina.
  • Da nacionalni cilj opravdava svako sredstvo.

Upravo ti nacionalisti sa kravatama, leptir mašnama, uređenim bradama i naočarima će uvijek naći razumijevanje i opravdanje za „nestašluke“ svojih nacionalističkih pizdi objašnjavajući to prirodnom selekcijom, vjekovnim težnjama njihovog naroda za nezavisnošću ili istorijskom nužnošću.  

Odmah da razjasnimo „Pička to je polni organ, a pizda to karakterna osobina“, kao što to onomad reče doktor Grujić u filmu Variola Vera .

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog