Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Jadi trebinjskog socijaldemokrate


Poštovani gospodo iz Frontala,

Nisam siguran da ste vi prava adresa kojoj se trebam obratiti ali sam toliko očajan ću to ipak učiniti s nadom da ćete mi pomoći. Elem o čemu se radi?

Sve je počelo 18. avgusta ove godine kada se Republikom Srpskom proširila vijest da bi SNSD mogao na predstojećim lokalnim izborima 2016. godine za gradonačelnika Trebinja da kandiduje našeg proslavljenog režisera i neimara Emira Kusturicu. Ja to nisam ozbiljno shvatao, ali pošto niko iz SNSD to nije demantovao, pomislio sam da je to možda i istina. Muči me to. Legnem tako neveče u krevet i samo razmišljam o tome. Osjećam se prevarenim, napištenim i zaboravljenim od strane SNSD. Ne mogu da radim, ne mogu da volim. Ne znam gdje sam pogriješio?

Sve je počelo 2006. godine kada sam kao srednjoškolac ušao u SNSD u inat onom Ceriću i Silajdžiću i maštajući o referendumu i nezavisnosti Republike Srpske. Prvo sam skidao plakate SDS-u i PDP-u, onda sam lijepio naše. Išlo mi je to od ruke, primjetili su to drugovi iz partije, pa su me kao mladog i perspektivnog vodali po raznim edukacijama koje je organizovala stranka. Svašta sam tu naučio: kako da se oblačim, kako se pišu projekti, kako identifikovati simpatizere, kako ih pretvoriti u pristalice i lojalno biračko tijelo. Bio sam efikasan i diskretan što se posebno cijeni u stranci. Toliko sam bio dobar u tome da su me prozvali Jehovin svjedok. Kasnije sam uznapredovao do biračkog odbora i sve što ide uz to. Nakon srednje škole nisam tražio da se zaposlim već sam počeo studirati u Banjaluci. Naravno, socijaldemokratija nije trpila zbog studiranja i ja sam i dalje bio aktivan i kako su mi onda govorili perspektivan član stranke. Dok sam studirao malo sam se zezao na netu i ubrzo shvatio svu magiju botovanja. Ostavljao sam svoje komentare na portalima i društvenim mrežama protiv SDS-a, PDP-a, Čavića i još nekih izdajica našeg naroda, što su primjetili i moji u stranci i ponudili mi da idem na listu za lokalne izbore. Ja prihvatio onako iz zajebancije zamalo da uđem u trebinski parlament. Naravno partiji to nije promaklo i rekli su mi da se strpim, učim, gledam i slušam jer za mene imaju velike planove za 2016. godinu, kao onomad za Pericu Rajčevića. Nadao sam se da ću izaći “na crtu” onom Vučureviću i pojesti ga za doručak, a onda se “iznenada i bez najave” pojavio Kusturica.
Od tada ne jedem, pijem, ne spavam, pomozi!!!

NN

Redakcija Frontala je pitala nekoliko osoba za savjet i evo njihovih odgovora:

Psiholog Srđan Puhalo

Poštovani NN,

Ti si veoma očajan ili hrabar čovjek kada se na ovaj način obraćaš za pomoć i to veoma cijenim. Potpuno razumijem tvoje stanje i veoma važno je da znaš da nisi sam jer SNSD ima preko 175 000 članova, od kojih se barem 160 000 njih osjeća jednako kao ti. Dodamo li tome članove drugih političkih partija iz vlasti i opozicije situacija je mnogo ozbiljnija nego što ti pretpostavljaš. Realno, imao si nerealna očekivanja, bio si naivan i vjerovao si da se karijera u partiji, ali mislim i generalno, može izraditi kroz inovativnost, predan rad, mnogo odricanja, što nisu odlike današnjih političara. Sreća je što Kusturica pojavio i rasturio ti ove iluzije inače bi završio prvo kao gradonačelnik Trebinja, a onda ili na psihijatriji ili u zatvoru. Naša politika ne voli Don Kihote, ali svaka stranka voli da ima po neko “žrtveno jagnje” koje tužilaštva obožavaju. Proces tugovanja će proći za nekih 30-ak dana i za to vrijeme izbjegavaj da se družiš sa svojim partijskim kolegama i funkcionerima partija jer im svašta možeš reći i uraditi. Bilo bi dobro da malo promijeniš sredinu u kojoj živiš, tebi kao Hercegovcu Beograd bi sigurno prijao, pod uslovom da se ne učlaniš u SNS. Ipak, ako kreneš tamo nemoj ići preko Tjentišta, Andrićgrada i Drvengrada jer to bi bila dodatna trauma za tebe. Otkrij čari seksa, alkohola i izlazaka, ali u umjerenim količinama u tome uživaju “obični” ljudi tvojih godina. Piši…

Odgovor Vladike Grigorije

Brate NN,

Ovo je dolina suza i to zanavjek moramo imati na umu. Da bi se vino prodalo kao Tvrdoško mora se prvo uzorati zemlja, pođubriti, posaditi vinograd, navodnjavati, okopavati, obrezivati, prskati, ubrati, muljati, staviti u burad i čekati. Otac naš, zna šta radi i tebe je stavio na čekanje, kao i mnoge druge u SNSD-u. Dokle? To niko ne zna do njega. Zato čekaj, jer ko čeka taj i dočeka. Muslimani to zovu sabur. Tihuj, moli se i posti to ti je moj savjet, a ako te baš uhvati neki šandoprc dođi kod nas u vinograd uskoro će berba i od posla nećeš imati kad misliti ni o SNSD ni o sebi.

Odgovor stranačkog kolege Rajka Vasića

СТЈ која си ти пизда НН. Шта ти као члан СНСД имаш писати оном Фронталу.Ба који је пријатељски расположен према Републици Српској, Есенесдеу и Додику као жаба према боквици и оном психопатологу Испухалу. Да сам ја сада неко и нешто у странци летио би из ње доk си рекао “копилад”. Па мене су шутнули из свега иако сам: офсет машинист, столар, сликар, скулптор, дизајнер, енигмат, рестауратор олдтајмера, фудбалер Бањалучке Крајине, стријелац гола у Мадриду, једини човјек који је у 59. години оперисао ЛЦА и вратио се на велики фудбалски терен, телевизијски новинар, аутор емисије локомоБ&Л, ратник, посљедњи министар информација у Републици Српској, иницијатор оснивања журналистике на бањалучком ФФ, покретач недјељника Република (укинула га прва офанзива демократског прогреса), први етаблирани политичар Републике Српске који је кренуо у политички сукоб са ОХР-ом, портпарол Странке независних социјалдемократа и Извршни секретар (2006 - 2013) Савеза независних социјалдемократа, а ти се нешто курчиш. КТК СТЈ да пишаш писма некоме? Сад се твојим писмом наслађују Иванић, Црнадак, Босић, Васковић, амбасаде и балије по сарајевским сећијама. Да имало читаш мој блог пиздо једна знао би да у СНСД влада анархија, да су посланици отуђени центри моћи, да нам ДНС и Ђокић воде Владу, а узак круг страначких кадрова, разних ага и бегова, феудалаца, положајаца, полутајкуна, шефида “кроје” кадровску политику и изборну стратегију. Зар не видиш, ПТМ глупа, да ће Душанка Мајкић још 300 година макар и балзамована сједити у Парламенту БиХ. Ми немамо кандидате ни за Бањалуку, Добој, Бијељину, Приједор, а ето имамо за Требиње. Коњу један Кустурица је режисер, а то је посебна сорта људи. Нећу да ти помогнем јер не помажем коњима МТЈ.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog