Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Nepostojeći intervju, nepostojećeg medija

30.08. ili ti u nedjelju “Tanjug je uputio poziv svim redakcijama da povuku delove intervjua koje je premijer Srbije Aleksandar Vučić navodno dao za "Press onlajn" u Republici Srpskoj, a koje je ta agencija prenela.”

Pored izmišljenog intervjua imamo i nepostojeći medij u Republici Srpskoj koji se zove “Press online”.

U stvari tog dana dnevne novine “Press Republika Srpska” je ekskluzivno objavila intervju premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića pod naslovom “Srbija nije marioneta ni Zapada ni Istoka” na četiri strane (4, 5, 6, 7), a kasnije je to došlo i na njihov portal. Autor tog intervjua je izvjesni “novinar”, pobunjeni Šešeljev radikal i vlasnik porno snimka Dušan Marić koji redovno objavljuje kolumne u ovom dnevnom listu.

Nepostojeći intervju kao intervju malo Brisela, onda malo  Kosova, Orića, duha i slova Dejtona, stanja u Srbiji, fudbalu, a našlo se prostora i za Bugojno.  Vlastima u Republici Srpskoj se posebno svidjela podrška referendumu, srpskim patriotama slovo Dejtona.  Bošnjaci ne bi trebali imati ništa protiv BiH „ kao samostalne i uređene države, sastavljene od Republike Srpske i Federacije BiH, koja funkcioniše po principima koji su utvrđeni dejtonskim mirovnim pregovorima. i koja je dobar komšija i veoma značajan poslovni partner Srbije.” Zadovoljni su i Goci i Žare jer prvi čovjek Srbije zna za njih neke njihove pjesme. Za svakog  po nešto, odmjereno i patriotski.

Vidi se da je “novinar” o svemu i svima vodio računa.

I šta sad? Ništa!

Građani Republike Srpske se nadaju da je ono što su pročitali u Vučićevom “intervjuu”  istina, jer ovo što je on kazao prija njihovim ušima. Novinari ćute o “intervjuu” jer to je valjda profesionalna solidarnost. Šta će biti sa “novinarom” Marićem vrijeme će pokazati. Press Republike Srpske se ponaša kao da se ništa nije dogodilo, uklonio je intervju sa portala,  a nedeljni tiraž je vjerovatno već izbrisao duševnu bol i bruku.

Takve stvari su normalne u društvu u kojem je patriotizam važniji od morala, tiraž ispred profesionalnosti, politika iznad istine, kolektivitet ispred pojedinca, Premijerka iznad zakona.

To je naša Republika Srpska. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog