Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Višegradska prevara

Dragi moj prijatelju,

Ja sam Emir Kusturica, režiser iz Srbije. Imam 61 godinu i vlasnik sam jednog sela u Srbiji i jednog grada u Republici Srpskoj. Njihova vrijednost se mjeri desetinama miliona evra. Za svoje filmove  sam dobio Zlatnu palmu u Kanu, Srebrnog lava u Veneciji i zlatnog kentaura u Sankt Peterburgu. Član sam Akedamije nauka Republike Srpske i nosilac francuskog orden Ordre des Arts et des Lettres. Znam mnoge značajne ljude u Srbiji, Republici Srpskoj i cijelom svijetu. Bio sam kod Dodika na svadbi, a biću ako bog da i kod Karađorđevića, fotografisao sam se sa Rajkom Vasićem, družio sa Maradonom. Znači, ja sam jedan veoma bogat čovjek.

Ali čitajući Ivu Andrića i snimajući film „Na mliječnom putu“ sa Monikom Beluči, shvatio sam da ne želim da postanem Goran Bregović. Ne želim da robujem materijalnim vrijednostima, radnom vremenu, kravatama i bijelim odijelima. Želim da osjetim dah slobode i hercegovački vjetar u kosi.

Odlučio sam da sve rasprodam i poklonim ljudima kojima je novac mnogo potrebniji nego meni. Ali stari dobri Marfi, ili bolje reći politika, je umješala svoje prste. Kupca sam veoma lako našao i dogovorili smo odličnu cijenu, ali onda je SDS posalo inspektore Uprave za indirektno oporezivanje koji su našli dug od 600 000 evra.

Dragi moj prijatelju, ja novca nemam da bih taj fantomski dug vratio i prodao moje selo i grad, a novac podjelio siromašnima. Moji prijatelji iz  Vlade Republike Srpske i Srbije bi mi pomogli da mogu, ali im MMF i Svjetska banka to ne dozvoljavaju. Rusija je pod sankcijama trulog zapada i nemam obraza da od Putina tražim pare. Želim da pomognem siromašnim ljudima i zato te molim da na moj žiro račun uplatiš 100 evra, koji bi mi pomogli da platim taj fantomski dug državi, vratim tebi novac i riješim se materijalnih okova koji me nemilosrdno stežu.

Hvala na pomoći i humanosti

tvoj Emir Kusturica

 

My dear friend,

I am the director, Emir Kusturica from Serbia. I am 61 years and I own a village in Serbia and a city in the Republic of Serbian. Their value is measured in tens of millions euros. For his films I won the Golden Palm at Cannes, the Golden Lion in Venice and the golden centaur in St. Petersburg. Member  Akedamije Sciences of the Republic of Serbian and the holder of the French Order of the Ordre des Arts et des Lettres. I know many important people in Serbia, Serbian Republic and around the world. I was at Dodik at a wedding, and being God willing and with the Karadjordjevic, I photographed it with Rajko Vasic, hung out with Maradona. So, I am a very rich man.

But reading Ivo Andric and shooting the film "The Milky Way" with Monica Bellucci, I realized that I do not want to be Goran Bregovic. I do not want to slave to material values, working hours, tie and white suits. I want to feel the breath of freedom and Herzegovina wind in your hair.

I decided to sell off all the people who worship money more to you than to me. But the good old Murphy or rather policy is openly put their finger. Buyer was very easy to find and we agreed a good price, but then the SDS inspector position of the Indirect Taxation who had a debt of 600,000 euros.

My dear friend, I have no money to get back up the alleged debt and sold my village and town and the money divided the poor. My friends from the Government of the Republic of Serbian and Serbia would help me but they can the IMF and the World Bank do not permit it. Russia is under sanctions rotten West and have cheeks that of Putin's looking for money, I want to help poor people and that's why I'm asking you to my bank account uplatiš 100 euros, which would help me pay for that phantom state debt, return money to you and get rid of material fitting me mercilessly tightening.

Thanks for your help and humanity

Emir Kusturica

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog