Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dokle više Predsjedniče?

Predsjedniče Dodik, 

Da raščistimo odmah na početku: ili hapsi odmah bagru koja hoće nelegalno i nasilno da te smijeni i preuzme vlast u Republici Srpskoj, ili više ne zaje*avaj Srbe raznim teorijma zavjere, ionako smo dovoljno sluđeni.

Iskreno, ova priča predugo traje da bi više iko vjerovao u nju.

Sjećam se 2013. godine i najave neke zavjere iz Minhena. Onda ste 2014. godine sebe poistovjetio sa Miloševićem i Gadafijem, a centar zavjere prebacio u Budimpeštu, a Amerikance optužio da ti rade o glavi. Potom si štab zavjerenika premjestio na onaj famozni drugi sprat u hotelu Tuzla. Sjećam se i onih znački sa kojima se Nikola Špiriću u avgustu 2014. godine pred izbore blamirao na konferenciji za štampu.

Onda si pustio s lanca razne domaće „eksperte za obojene revolucije“ tipa Karganović, Ćeranić, Kozomara, Galijašević, Nenad Kecmanović, Srđa Trifković da najavljuju haos na svaka tri mjeseca i filuju paranojom Srbe bez bilo kakvih opipljivih dokaza. Kada si njih potrošio, ponudio si nam „eksperte“ iz Srbije i regiona: Lazanskog, Anđelkovića, Raduna, Stamenkovskog, Rakovića i Filimonove da nas oni zaje*avaju i sluđuju.

Sjećam se i onog „naučnog skupa“ iz aprila 2014. godine pod nazivom "Obojene revolucije kao instrument geopolitičke transformacije" u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS) na kojem su većina gore pobrojanih donijeli dokument "Banjalučka deklaracija: prijedlog mjera za zaštitu Republike“ sa vrlo praktičnim i ubojitim preporukama.

Danas smo došli do toga da je opozicija postala izdajnička iako za nju glasa skoro jednak broj građana kao i za SNSD kojeg ti vodiš. Došli smo do toga da opozicija „kuje“ zavjere protiv tebe, iako svaki svoj korak najavi na konferencijijama za medije i izjavama za medije. Počeli smo od zavjereničkog štaba u Minhenu, preko Budimpešte i Tuzle i stigli do obuke na Jahorini.

Pošto je Jahorina u Republici Srpskoj, očekujem da naše službe imaju kontrolu nad tom teritorijom i pretpostavljam da imaju snimke i transkripte njihovih razgovora i planova, imena zavjerenika i njihovih pomagača, imena instruktora i zemlje iz kojih dolaze, žiro račune gdje im liježu pare kojima će se finansirati ta revolucija, imena nevladinih organizacija i pojedinaca koje sve to podržavaju, pa da im se napokon naje*emo mile majke izdajničke.

Već treću godinu stojimo na braniku Republike Srpske, neispavani smo, umorni, napeti i nervozni. Dokle više Predsjedniče?

Ako nemaš takve dokaze prestani da nas zaje*avaš i posveti se rješavanju problema koji muče običnog građanina Republike Srpske, a koje Vlada Republike Srpske ne zna i ne može da riješi, a to su su: nezaposlenost, male plate i penzije, neviđena korupcija i kriminal, loše zdravstvo i školstvo, mali natalitet i odlazak mladih.

Ako nešto skorije ne uradiš neće ti trebati strani centri moći, opozicija, nevladine organizacije i Ranka Mišić da Srbe iz Republike Srpske izvedu na ulicu. I sam znaš da su Srbi najopasniji kada su neorganizovani i spontani.

I da na kraju, teško je povjerovati da će Srbi bilo šta raditi pa makar i smjenjivati vlast u svetom januaru, tada jedemo, pijemo i odmaramo.

Tvoj

Srđan Puhalo

 

1) Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka šest sati od objave bloga

2) Prenošenje blogova dozvoljeno je uz obavezno navođenje izvora i linkovanje izvora u naslovu i podnaslovu

3) Linkovanje mora biti na vidljivom mjestu, obavezno na početku bloga koji se prenosi

4. Slika blogera mora biti slika koja je objavljena uz tekst na Frontalu

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog