Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Šta nam poručuje Granoff kravata?

Na konferenciji banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a u Banskom dvoru, predsjedniku stranke Miloradu Dodiku stranačke kolege su za rođendan poklonile kravatu sarajevske kompanije "Granoff".

1. Da SNSD i Milorad Dodik nemaju problem sa tisućljećnim autohtonim hrvatskim proizvodima.

2. Da SNSD i Milorad Dodik nemaju problem sa tisućljetnim autohtonim hrvatskim proizvodima koji se proizvode u Federaciji BiH, tačnije u Sarajevu.

3. Da članovi SNSD kada kupuju naše, u stvari kupuju bosanskohercegovačko.

4. Da je članovima SNSD-a dizajin i kvalitet uvijek ispred etniškog i srpskog.

5. Da Republika Srpska uvozi mnogo toga pa i kravate.

6. Da finansijska situacija u SNSD-u nije baš sjajna, nekada su pokloni za Šefa koštali više od 65 KM.

7. Da uprkos paralelnim i specijalnim vezama sa Srbijom, za SNSD Zekstra više nije IN.

8. Da je SNSD odustao od tradicionalne socijaldemokratske crvene boje i da pragmatizam na prvom mjestu, a samim tim i karirano.

Na kraju ću parafrazirati poznato dramaturško pravilo Antona Pavloviča Čehova. „Ako se kravata pojavi u prvom činu izborne drame, u poslednjem činu će se neko sigurno objesiti o nju“.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog