Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Domaći analitičari i Alexander Van der Bellen

Alexander Van der Bellen novi je predsjednik Austrije. Zahvaljujući glasovima pristiglim poštom, kandidat austrijske ljevice pobijedio je kandidata radikalne desnice Norberta Hofera. Razlika između njih je u 31.026 glasova. Van der Bellen je dobio 2.254.484 glasa dok je za Hofera glasalo 2.223.458 građana Austrije.

Evo šta o tome kažu domaći analitičari:

Dževad Galijašević: Sasvim je jasno da su za kandidata Zelenih glasali sve vehabije i simpatizeri ISIL-a u Austriji. Odavno je poznato da je ova zemlja postala leglo terorizma, a Beč komandni i operativni centar radikalnih islamista. Oni su nova bezbjedonosna prijetnja u srcu Evrope. Ako imamo zelene, vehabije i Beč, možemo sa sigurnošću ustvrditi da iza ove pobjede stoji Bakir Izetbegović, Sarajevo i Saudijska Arabija, koji imaju za cilj destabilizaciju Evropske unije i Republike Srpske. I da, Van der Bellen je Austrijanac, kao što je Mektić Srbin. Imam dokumenta u kojima se jasno vidi da je ovaj političar još 1993. godine postao musliman i promijenio ime Abu Bellen, ako odete na YouTube vidjećete da je više puta lajkao hutbu Muhameda Fadila Porče i slušao ga na džumi.

Predrag Ćeranić: Iako svi ove izbore u Austriji percipiraju kao fer, poštene i demokratske, sasvim je jasno da je ovo uvertira „stranih centara moći“ za destabilizaciji Balkana s posebnim akcentom na Republiku Srpsku. Ako ovo nije priprema za „narandžastu revoluciju“ zašto se partija iz koje dolazi Alexander Van der Bellen zove zelena? Plašim se da bi Austrija uskoro mogla postati nova Libija, Egipat ili Sirija. Ovo je najbolji dokaz da CIA i Soroš polako i uz pomoć “psiop -a” okružuju Republiku Srpsku sa ciljem izolacije od Rusije i Kine i mogućnošću “prelivanja demokratije” na naše prostore i rušenje Milorada Dodika.

Vasić Rajko: Nisam rasista i šovinista ali STJ kako predsjednik Austrije može da se preziva Van der umjesto von tj. fon. Nabijem ja na kurac tu njihovu multietničnost i multikulturalnost. Ja mislim da je Alexander Van der Bellen legalan, ali ne i legitiman predsjednik Austrije, slično kao što to nije ni Mladen Ivanić. I jedan i drugi su izabrani glasovima muslimana, tj. Bošnjaka i Turaka. Važno je neglasiti da su Srbi još jedanput preglasani što je dokaz da mi kao narod nemamo šta da tražimo u EU, MIJUP. Neki dan je Smrki Puhalobio bio na isntrukcijama kod Soroša u Beču, JMSM, gdje je svo sve isplanirano.

Nenad Kecmanović: Ovako nešto je odavno najavljeno u Izetbegovićevoj “Islamskoj deklaraciji”. Pobjeda Zelene stranke je samo prirodan nastavak “zelene transferzale” koju je on zacrtao još 70- ih godina 20. vijeka, a iza koje stoje “Mladi muslimani”. Sjetimo se kako je Alija iskoristio moćnog Adila Zulfikarpašića, iskusnog Muhameda Filipovića ili popularnog Fikreta Abdića za svoje ciljeve. Isto tako će njegov sin Bakir iskoristiti Alexandera Van der Bellena da islamizuje Austriju, kao što je to njegov babo uradio sa BiH.

Miroslav Lazanski: Ako ste pažljivo slušali govor Davutoglua 7. maja u Banjaluci mogli ste čuti da su Turci "bili ovdje, da su sada ovdje i da će biti zauvijek". Ovo je samo još jedan korak u islamizaciji Evrope i Alexander Van der Bellen je “trojanski konj” ofarban u zeleno. U Austriji živi oko 339.000 muslimana, od kojih su većina imigranti i teško se integrišu u društvo. Tako u Beču postoji paralelno islamsko društvo, u kojem žene sjede kod kuće, zbog čega ne znaju ni nemački jezik. Turci su onomad došli do Beča i nisu ga uspjeli osvojiti, ali oni su sada u Beču. Neoosmanizam više ne dolazi na konjima i kopljima, već kroz glasačke listiće i demokratiju.

Emil Vlajki: Dužan sam da ponovo upozorim javnost na niz indikacija koje govore da su Zeleni paktirali sa radikalnim bošnjačkim strujama i sa dijelovima međunarodne zajednice koji su RS i Srbe do sada bombardirali, ucjenjivali i satanizirali, a to radi sve u želji da ruše Milorada Dodika. Ne vjerujem da su Austrijanci, svjesno, kao što neki tvrde, to uradili.

 

1) Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka šest sati od objave bloga

2) Linkovanje mora biti na vidljivom mjestu, obavezno na početku bloga koji se prenosi

3) Slika blogera mora biti slika koja je objavljena uz tekst na Frontalu

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog