Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Jajce mora pasti

Braćo Hrvati,

Obraćam vam se kao dugogodišnjim prijateljima Srba u Republici Srpskoj jer da ste prijatelji svih Srba ne bih tvrdio ni u ludilu. Obraćam vam se kao predstavnik jednog konstitutivnog naroda drugom konstitutivnom narodu koje Bošnjaci žele da pretvore u Bosance tj. u ništa. Obraćam vam se jer sam prepoznao opasnost koja vam prijeti, a kad ste vi u opasnosti ni Srbima se dobro ne piše.

Braćo Hrvati, bauk normalnosti se širi u Bosni i Hercegovini, bauk normalnosti i multikulturalizma. Javio se u Jajcu i prijeti da se proširi na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Znam da znate za onaj incident u Jajcu u kojem neka hrvatska djeca ne žele da idu u dvije srednje škole pod istim krovom, što nijedan pravi Hrvat ne smije pomisliti, a kamoli glasno izgovoriti.

Ko stoji iza ove inicijative nisam siguran. Da li je to maslo bošnjačkih unitarista, potpomgnutim srednjobosanskim daidžama, Sorošom i masonima ili su za to krivi ovi vaši crvendaći iz Zagreba koji bi da im školstvo priprema Hrvate za 21. vijek, umjesto da ih sprema za neki novi rat ili njemačku jeftinu radnu snagu. Na kraju krajeva to nije ni važno, važno je da se odmah reaguje.

Ne znam ko stoji iza onog Tarika i Ivice, ali je u toku sinhronizovana akcija sa ciljem uništenja Hrvata i njihovog identiteta u Bosni i Hercegovini. Ne dajte da vas zavaraju to što su ovih dana u bliskoistočnom Sarajevu javno navijali za Hrvatsku. Oni se raduju jednako i pobjedi Turske. Na sve su balije spremne samo da od nas naprave Bosance.

Ne smijete dozvoliti da se hrvatska djeca druže sa bošnjačkom u srednjoj školi, kad se nisu družila ni u osnovnoj. Ako ih pustite da idu u jednu školu shvatiće da pričaju istim jezikom koji se različito zove. Shvatiće da imaju iste probleme, ali i ista interesovanja, a to neminovno vodi ka zajedničkom organizovanju što je nedopustivo. Oni su u pubertetu i često se iz tog hormonskog poremećaja izrodi i ljubav, što nije dobro ni za Bošnjake, ni za Hrvate, ni Srbe, jer to prlja našu krv, našu vjeru, naš narod.

Za čistotu našeg naroda posebno je opasno sve ono što se dešava nakon škole ili za vrijeme školskog raspusta koji je u toku. Meni se „kosa na glavi diže“ pri pomisli na multietničke timove koji se mogu formirati na jajačkim fubalskim i košarkaškim igralištima. Možda se zajedno kupaju na istim plažama, a golotinja u tim godinama zna da bude pogubna po nacionalni identitet. Samo sjedenje u kafićima je loše za mlade ljude, a ako su ti kafići multietnički onda je to potpuna katastrofa za našu konstitutivnost. Možda se zajednički i drogiraju.

Ne smijemo dozvoliti da jedni drugima čestitaju Božiće, Uskrse ili Ramazane, ni preko fejsbuka, jer bi mogli shvatiti da i iza islama i hrišćanstva stoji jedna te ista osoba koju neki zovu Avram, drugi Abraham, a treći Ibrahim. Ako im to danas dozvolimo sutra će jedni drugima za praznike dolaziti kući, a to slabi našu pozornost i odbrambenu moć.

Čitam da spremaju multietničke mirne demonstracije, a mirne demonstracije stvaraju nemir i strepnju u našim konstitutivnim dušama. Oni hoće da nam pokažu da su ljudi, a ne Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, što se nipošto ne smije dozvoliti. Danas u Jajcu, sutra u Stocu i Mostaru, a onda nijedan grad više nije siguran.

Sasvim je jasno da su zakazali roditelji, nastavnici, hodže i popovi. Ne smijemo dozvoliti da nam djecu vaspitava internet, OSCE, UNICEF, NVO, BHTV, N1, Al Džazira i ostali mundijalisti.

Zato predlažem da se poradi na širenju straha, nepovjerenja i animoziteta u Jajcu između Bošnjaka i Hrvata i to kroz nekoliko koraka:

• U kafićima da se forsira hrvatska nogometna liga, direktno prenose sve utakmice hrvatske reprezentacije, kao i svakodnevne reprize tih utakmica. Ovo je veoma djelotvorno u Mostaru.

• Pojačati rad katoličke crkve, a nedjeljne propovjedi moraju da šire sumnju u mogućnost zajedničkog života u BiH.

• Škola nije samo obrazovna već i vaspitna ustanova, a samim tim povećati broj časova nacionalne grupe predmeta na uštrb matematike, fizike i hemije tj. svih predmeta koji ne prihvataju osobenost i superiornost naše etničke grupe.

• Sa kablovske televizije ukinuti sve kanale koji propagiraju multikuluralizam i prihvatanje različitosti.

• Tarika i Ivicu proglasiti Sorošovim plaćenicima i na taj način ih izolovati od druge djece, a njihovim roditeljima zaprijetiti otpušanjem sa posla ako ovako nastave da se ponašaju.

• Organizovati veliki koncert Thompsona u Jajcu. Nakon ovih aktivnosti očekujemo da imamo mirnu i knstitutivnu i Bosnu i Hercegovinu.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog