Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

A vi Srbi u Banjaluku ili konstitutivna pedagogija

Braćo Srbi, da li znate ko je Katica Čerkez?

Naravno da ne znate, jer, nas ne interesuje kako žive Srbi u Federaciji BiH, nas ne interesuju srpska djeca u Federaciji BiH, nas ništa ne interesuje u vezi Federacije BiH.

Elem, ta gospođa Čerkez je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona. To vam je ono oko Travnika, Jajca i Bugojna. Ta ministica je rođena 1953. godine i 37. godina uživala u blagodetima socijalizma. Predavala je geografiju u nekoj školi u Vitezu i vjerovatno sve do 1991. godine ushićeno govorila o ljepotama Jugoslavije, Bosne i Hercegovine, veličala Tita, bratstvo i jedinstvo i socijalističku revoluciju. Onda je došao rat i gospođa Čerkez se osvjestila i postala Hrvatica, izgleda da je to išlo nešto sporije, jer je član HDZ BiH postala tek 1996. godine.

Od tada do danas profesorici i ministrici  Čerkez su dvije škole pod istim krovom „jedini ispravan način organizacije obrazovnog sustava, jer samo ovaj ustroj štiti osnovna ljudska prava.“

Pa dobro Puhalo, šta je nas briga, to je Federacija BiH?

Elem, ministrica Čerkez je, uz svesrdnu pomoć SDA, odlučila da u Jajcu jednu školu podijeli na bošnjačku i hrvatsku jer takvo je stanje na terenu i hrvatski i bošnjački identitet djece veoma trpi zbog toga.

  • Prvi problem je što su se djeca iz te škole u Jajcu pobunila protiv podjela i
  • Drugi problem ili bolje reći problemčić je nastao što u Jajcu živi i pokoji Srbin čije dijete ide u neku od škola.

Identitet srpske djece nije važan za ministricu i evo šta ona o tome misliDjeca srpske nacionalnosti mogu da se opredijele. Kako god djeca hrvatske nacionalnosti odlaze u Banjaluku u Katolički školski centar, tako isto mogu i djeca iz Jajca otići u Banjaluku ili prihvatiti onaj nastavni plan i program sa kojim raspolažemo. Mali je broj djece srpske nacionalnosti u Jajcu i u našim drugim općinama, nažalost. Jer, vi znate da je u BiH došlo do jedne polarizacije. Narod je otišao u entitete i stanje je takvo kakvo je. Mi možemo govoriti o dva naroda većinska u ovoj županiji uz svo uvažavanje djece srpske nacionalnosti. U svakoj općini imamo posebnu sliku".

Jednostavno rečeno, Srbi ako vam se ne sviđa naša dominacija i etnička diskriminacija, razgulite iz Jajca. Može u Banjaluku,  može u Mrkonjić, a što se tiče ministirce HDZ Čerkez možete i u tri lijepe naše.

A šta za to vrijeme radi naši ekskluzivni zaštitnici srpstva u Republici Srpskoj?

  •          Predsjednik Dodik u ulozi kućnog ljubimca učestvuje na predizbornim sijelima porodice Vučić i planira rušenje države sa Draganom HDZ Čovićem.
  •         Srpska pravoslavna crkva lobira kod Dodika da se vjeronauka uvede u srednje škole Republike Srpske, jer je malo osam godina maltretiranja djece u osnovnoj školi.
  •         Političke partije se bave provizijama, tenderima, zapošljavanjem i svojim ciljnim grupama.
  •         Prosvetno pedagoški zavod Republike Srpske se ne bavi ničim, zbog teške materijalne situacije.        
  •         Akademija nauka i umjetnosti RS se bavi svojim anginama pektoris, prostatama i apanažama.
  •       SPKD “Prosvjeta” iz Sarajeva ne mrda iz Sarajeva.
  •       Za profesionalne srpske patriote ste problem jer ste živi, jer živite u Jajcu i što je za njih normalno da jedan narod dominira nad drugim narodom.

Dragi moji Srbi iz Jajca, vaša djeca su vaša briga, jer srpstvo se brani samo u Republici Srpskoj. Jednostavno rečeno niste ciljna grupa ni Dodika, ni popova, ni političara, ni akademika, ni medija. Vi ste statistička greška u Srednjebosanskom kantonu, ali vi to znate bolje od mene. 

 

1) Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka šest sati od objave bloga

2) Linkovanje mora biti na vidljivom mjestu, obavezno na početku bloga koji se prenosi

3) Slika blogera mora biti slika koja je objavljena uz tekst na Frontalu

4) Prenositi se može samo uz pismeno odobrenje Frontala

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog