Данијел Михић

Pročitao sam Puhalovu knjigu da ne bih ostao ograničen k'o balkon

Doktor psihologije, bloger, kolumnista-komunista (?) profesionalni ljevičar (ljevičar pro. – pro.ljevičar) i iznad svega veliki zafrkant sakupio je svoje bisere koje je posijavao tokom gotovo osam godina na portalu Frontal.ba.

Knjiga je pisana tako da se može čitati i u gužvi i na jednoj nozi i sa svih strana kao „Hazarski riječnik“, pričice su kratke i ne zahtijevaju pretjerano intelektualno naprezanje ali ne treba da je čita ko nije raspoložen za zezanje.

Autor je brutalnom ironijom (koja se još mjestimično rimuje i time pojačava drhtuljenje stomaka uslijed često frekventnog i iskrenog smijeha) do nedjeljivih čestica razobličio sve apsurdne derivate ove milošobrenovićkarađorđijeve prelazno-diverzantske demokratije poput termina: “ opozicija“, „javni rtv servis“, “ kritička masa i s(a)vijest“, „ministri“, “ čuvari/izdajnici Srpske“, „objektivno proučavanje i sagledavanje istorije“, “ konstitutivnost naroda“ itd…

Skroman od glave do pete o sebi između ostalog piše da „neki misle da je genije, a drugi da je budala i pi*da. Ovih drugih je mnogo više…“

Nisam dostojan da ulazim u takvu procjenu al’ s obzirom da su ga viđali kako se druži sa Sušnicom i Bursaćem i da čovjek postaje onakav s kim je, ova konstatacija ima dobre šanse čak i u srbijanskim ciganjskim kladionicama.

Što bi i baba Radojka vjerovatno rekla: „Stavi ljevičara za sto da bezbrižno jede bijeli budžetski hljeb i zguraj drugog u vreću ispod stola da glođe sve gorču i crnju kuruzu stranih pekara, obojica će misliti da je Republika Srpska nastala na genocidu a da je vjeronauka zatucivanje dječije pameti“. Onda bi dodala i “ Oko Darvina i kreacionizma se ne raspravlja jer ne vrijedi“.

Ono što bih osim pomenutog ultrazvuk sagledavanja modernije istorije Republike Srpske, izdvojio bih par istraživačkih poduhvata kojim je autor zaključio da su sve strane preuveličavale broj stradalih, da su se sve strane pravdali za zločine istorijskim vremeplovom i teorijom preventivnog zatiranja drugih „jer bi i oni tako nama radili da su mogli“ da sve strane i danas veličaju zločince iz sopstvenih redova… 

U svakom slučaju knjigu kao spomenik ovog žalosnog vremena i ove beskrajno amoralne politikanske svinjarije treba pročitati. Čisto da se besmislene svinjarije ne ponove.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog