Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Šta nam je poručio kandidat Šobot?

Elem, neki dan smo saznali da će SNSD na ovim loklanim izborima da “žrtvuje” Nikolu Šobota, načelnika Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, koji uzgred nije ni član SNSD-a.

Zamislite kako je sada članovima SNSD-a, koji su svoje slobodno vrijeme i ljubav prema Miloradu Dodiku, pokazivali na gradskim štandovima dijeleće letke i upaljače, raznoseći flajere po haustorima, jeli pod šatorima, slušali šefa kako pjeva, prijetili kapilarnim glasovima i nema ih nigdje.

Nakon ove opore digresije vratimo se kandidatu Šobotu.

On se danas oglasio i poslao snažnu poruku u kojoj kaže…

“Banjaluku zamišljam kao grad po mjeri građana, usmjeren prema njihovim stvarnim potrebama. Siguran sam da ćemo sve čemu težimo ostvariti. A ciljevi su nam, između ostalog, unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite, pronatalitetna politika, briga o mladima, razvoj sporta i kulture, te podsticaj ekonomiji i bolji životni standard”

Kao što vidite kandidat Šobot je sve rekao i ništa.

Sasvim je jasno da ovo nije riječnik čovjeka koji svaki dan radi nešto vrlo konkretno, pažljivo planira svaki svoj potez i ni jednog trenutka ne šupljira.

Smio bih se kladiti da mu je ovo neko iz partije napisao, bez imalo svijesti o ličnosti kandidata Šobota.

Onda se u saopštenju dalje kaže…

“Nadam se da ću političkim djelovanjem i nastupom uspjeti da vratim pristojnost, odgovornost i uljudnost na tom planu. Sigurno je da neću voditi negativnu kampanju, iako sam više nego spreman da se borim ukoliko do nje dođe”

Izgleda da je kandidatu Šobotu pun kufer Stanivukovića i Đajića i njihovog ponašanja i da on nije kandidat cijelog SNSD-a, već njegovo marginalnog i pristojnog dijela.

Sve u svemu nadam se da će kandidat Šobot izgubiti izbore za svoje i naše dobro.

Za njega nije dobro da u najboljim profesionalnim godinama valja se u banjalučkom političkom cirkusu, a za građane Republike Srpske i Banjaluke je mnogo bolje da imaju dobrog ljekara, nego nazor natjeranog političara.

Partijska disciplina će odlučiti.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog