Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Niko više nije siguran?

Prvo su uhapsili bivšeg zamjenika pravobranioca RS zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa spornom prodajom zemljišta Poljoprivredne škole na atraktivnoj lokaciji u Banjoj Luci. Onda je uhapšen i Borislav Jeličić, zamjenik pravobranioca Republike Srpske uhapšen zbog iste stvari. Potom je uhapšen, pa ubrzo pušten i prnjavorski tajkun Petar Dušanić  zbog sprečavanja rušenje jednog dijela Autobuske stanice u Prnjavoru.

Rekao bi čovjek da je u Republici Srpskoj zaživila pravna država, da više nema nedodirljivih, ali ne treba biti naivan, u pitanju je nešto mnogo ozbiljnije.

Na brodu Republika Srpska sve je više rupa koju ni partijska disciplina SNSD-a, ni autoritet Milorada Dodika, ni RTRS sa svojim informativnim bajkama i uvoznim analitičarima, ni fabrikovanje zavjera Soroša, napadi Izetbegovića, više ne mogu da skrenu pažnju sa sve lošije ekonomske, demografske, socijalne i mentalne situacije u Republici Srpskoj.

Vlastima u Republici Srpskoj je potrebno nešto novo da zamajavaju Srba koji su riješili da ostanu  i odlučili su da se pozabave borbom protiv kriminala i korupcije.

Sirotinja voli kada bogati plaču, kada moćni pate, kada se tajkuni valjaju u blatu. Nema od toga sirotinja nikakve konkretne koristi, nema ni društvo, ali ima vlast. Jer nudi nam nešto novo, nešto što narod odavno želi i mašta o tome.

Naravno, o poljoprivrednoj školi se odavno priča i po medijima, po Narodnoj skupštini Republike Srpske i banjalučkoj čaršiji i teško je povjerovati da je o tome policija i tužilaštvo tek nedavno saznala, a što se tiče nelegalne gradnje Dušanić je samo „jedna slamka među vihorove“.

Još je teže povjerovati da o svemu ovome nije znao vrh SNSD-a i vlast grada Banjaluke, jer u pitanju su desetine miliona KM.

Ipak, ovim hapšenjima postiže se mongo toga:

• Pravi se privid funkcionisanja pravne države,

• Vlast kontroliše štetu i kontrolišući aktivnosti i informacije policije i tužilaštva kontroliše javno mnjenje u Republici Srpskoj,

• Šalje se poruka tajkunima i partijskim biznismenima da budu mirni i lojalni ma koliko bili nezadovoljni,

• Šalje se poruka članovima partije da se ne isplati buniti i da se od njih očekuje bezuslovna poslušnost.

Jer više niko nije siguran u odbrani Milorada Dodika.

 

#VasStav #VasaPrica

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog