Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dva lica izmišljaju krivca

 Galijašević: Pa kolega kako ste?

Ćeranić: Analitički, kako mogu drugačije da se osjećam u ova sudbonosna i prelomna vremena.

Galijašević: Potpuno vas razumijem i kod mene, ovih dana,  provladava to osjećanje analitičnosti.

Ćeranić: Odlična  vam je ova zadnja izjava o vrućoj jeseni u Srpskoj.

Galijašević: Nije loša, malo mi je dojadilo da stalno najavljujem vruća proljeća, pa mi prija ova promjena godišnjeg doba.

Ćeranić: U pravu ste kolega Galijaševiću, ova jesenja promjena je pravi izazov i veća odgovornost. Valja nam sluditi narod pred septembarsku kupovinu knjiga, odjeće i obuće za djecu, kupovina drva i peleta, treba ih toliko zbuniti da sve to zaborave.

Galijašević: Nedostaje mi kolega Karganović, njegova ležernost, elokventnost, renesansnost.

Ćeranić: I meni, ali ja jasno da je on potrošen sa Srebrenicom.

Galijašević: Ali on je potoršio milion, morate priznati.

Ćeranić: Istina ali nije sve u novcu, ima nešto u akademskim titulama, pozicijama i patriotizmu. Nego da vas pitam kolega koji nam je ovo put da najavljujemo ove "obojene revolucije" u RS?

Galijašević: Prema mojoj evidenciji do sada smo to najavljivali jedno 7 puta.

Ćeranić: Bravo kolega bolji ste od mene ja sam ih najavio 5 puta, otprilike jednom godišnje.

Galijašević: Iskreno kolega ponekad se osjećam kao idiot.

Ćeranić: Zašto?

Galijašević: Pa nikako da pogodimo kada će se desiti.

Ćeranić: Ali mi smo korisni idioti.

Galijašević: Kako mislite korisni?

Ćeranić: Pa svi imaju korist od nas. Dodiku smo korisniji od policije, Srbi su zbog nas ne mogu opustiti, desnicu u Srbiji hranimo paranojom, RTRS i Sputnjik uvijek imaju  zanimljivog sagovornika, naše familije odlično žive od našeg rada. Da li je to kod vas vidim sumnju, razočarenje, zasićenost ili ne daj bože kajanje?

Galijašević: Ma ne, recimo da se preispitujem.

Ćeranić: Nego kažite mi kako rješavate problem stranih plaćenika? Potrošili smo NVO, pojedince, Soroš je više dojadio i Bogu i narodu, masone, iluminate, trilateralu, Bildeberg. Galijašević: Razmišaljo sam da ubacim esperantiste kao novu prijetnju za RS.

Ćeranić: Esperantiste, nije loša ideja. Oni hoće sa naprave jedan svjetski jezik  to je globalizacija i atak na ćirilicu, srpski identitet i Republiku Srpsku.

Galijašević: Moram to malo razraditi.

Ćeranić: Kolega, ja sa inspiracijom nemam problema. Budite otvoreni, maštoviti i ideje same same naviru. Recimo da li ste čuli da su neki Bošnjaci iz Cazina obnovili i uredili spomenik Srbima koje su u Drugom svejtskom ratu pobile  ustaše. 

Galijašević: Iiiii­?

Ćeranić: Šta iiiii, open mind kolega, open mind. Imam informacije da iza toga stoji  Bakir Izetbegović, a iza Bakira NATO.  Cilj im je da ovim činom pridobiju povjerenje Srba, da oni povjeruju da su Bošnjaci dobri, a onda da uz pomoć tzv. Saveza za promjene preko Manjače upadnu u Banjaluku, preuzmu vlast i unište RS.

Galijašević:Vau, kakva imaginacija kolega, indukcija i dedukcija. Sad mi je jasno zašto si postao dekan i idol srpskih patriota.

Ćeranić: Onda tu ubacim one tenkove iz Bihaća od Lazanskog i sve se uklapa.

Galijašević: Ovo je briljantno, mada ubaci malo i vehabija, to voli informativni program RTRS.

Ćeranić: Iskreno, mislim da je ovo zaslužilo da me Mato Đaković pozove u emisiju. Teško je elaborirati cjelokupnu zavjeru u 20 sekundi.

Galijašević: Slažem se, ako te ne pozove onda je novinarstvo otišlo u k....

 

#VasStav #VasaPrica

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog