DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Bojim se da me ne ubiju jake riječi-laži novinara-ki i komentatora-ki!

S pravom me strah, jer već mi stižu na moj zid prijetnje svih vrsta!

Hvala beznačajnom autoru, novinaru Esadu Krciću, koji u svojoj ničim potkrijepljenoj analizi moje kolumne objavljene na katera.news, postavljenoj na portal bosnjaci.net, pod naslovom “Dušanu Šehovcu puna usta Kurza” spominje Sebastian Kurza i ono najljepše što imamo u Bosni i Hercegovini, a to su naše žene svih nacija i svih identiteta, uloga.

Iskreno hvala i za impozantnu fotografiju u naslovu teksta koja me stavlja ipak rame uz rame sa diplomatama iz razvijene Evrope ali mi je posebna čast što se moja fotografija našla ispod drevnog simbola mog naroda, ljiljana kojeg smo tako velikodušno ustupili onima koji se žele identifikovati sa našim pobjedama i slavljima.

On iako je novinar Radia Slobodne Evrope, iz neke druge države, daleko je od Slobodne Evrope, jer je očito da nijednu evropsku vrijednost, kodeks nije preuzeo, jer u svom osvrtu moj tekst ne navodi čak ni naziv moje kolumne, i ne citira nijednu riječ, stav koji mu je argument za desetine najtežih uvreda koje pažljivi čitalac mora vidjeti u njegovom osvrtu.

Esad Krcić mene koji sam rođen u srcu Sarajeva, u kome oduvijek živim život dostojnog i uvaženog  građanina ovog grada, kao dio istinske ljudske zajednice, iz koje ne namjeravam otići, a ne neke paralelne, u koju me on silu trpa, smiješta na brda oko Sarajeva, lijepi na mene i moj narod, a posebno na srpske žene, sve moguće uvrede iz arsenala onih kojima nije stalo do poštovanja drugih i drugačijih.

Ponosan sam što je Krcić u meni prepoznao čovjeka koji prihvata i podržava izjave evropejaca, Kurza, Zemana, Kitrovićeve, jer sam to uvijek i bio, čovjek koji podržava evropske vrijednosti, i zapadne i istočne i nastavit ću ih prihvaćati  i javno podržavati, s ciljem da Bosne i Hercegovine bude istinsku zajednicu ljudi, bez paralelnih društava, paralelnih zajednica, u kojoj će svi građani biti poštovani a posebno naše bake, majke, žene i kćeri, komšinice i susjetke svih identiteta!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog