Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dodiklend

Dobro veče Republiko Srpska, vi gledate Dnevnik Radio-televizije Republike Srpske. Današnji dan su obilježili sljedeći događaji:

• Predsjednik RS Milorad Dodik se u Beogradu sastao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem gdje su na čistoj ćirilici razgovarali o unapređenju i onako savršenih odnosa Srbije i Srpske. Predsjednik Srbije Vučić je tom prilikom izjavio da mu je najveća želja da postane Milorad Dodik u Srbiji.

• Premijer Republike Srpske Dodik sastao se i sa predsjednikom MMF-a gdje su u srdačnom i konstruktivnom razgovoru zaključili da poslije logične i dostojanstvene ostavke glavnog revizora budžet Republike Srpske nikad nije bio puniji.

• Na UKC Paprikovac šef klinike za hirurgiju Milorad Dodik presadio je glavu jednog srpskog patriote, na tijelo sorošovca. Samoj operaciji je prisustvovao i vladika Jefrem koji je sorošovca, za svaki slučaj, osveštao i pomolio se za njega.

• Predsjednik ANURS Milorad Dodik izjavio je da se projekat enciklopedija Republike Srpske obustavlja i da će ga zamijeniti projekat "Bajke Republike Srpske".

• Ministar nauke i kulture Milorad Dodik posjetio je Srebrenicu i pohavalio srpske arheologe za profesionalnost i patriotizam, jer i pored toga što se bave iskopavanjima na ovom lokalitetu već dvije godine nisu iskopali nijednu masovnu grobnicu.

• Predsjednik SNSD Milorad Dodik optužio opoziciju u Republici Srpskoj za nesposobnost i rekao da je ona jedini krivac zašto je on ovoliko dugo na vlasti.

• Na sastanku opozicije na Jahorini donesen zaključak da je Dodik institucija i da oni ne žele biti instrumentalizovani od strane sila mraka i bezumlja iz Federacije BiH i inostranstva za rušenje institucije Republike Srpske.

• Dirigent Banjalučke filharmonije Milorad Dodik najavio novi projekat sa Bajom Malim Knindžom, gdje će ovaj orkestar predstaviti Bajine klasike u potpuno novom aranžmanu.

• Trener Igokee Miorad Dodik najavio osvajanje nove titule BiH u inat treneru reprezentacije BiH Dušku Vujoševiću.

• Šef protivgradne zaštite Republike Srpske Milorad Dodik je obećao ratarima u Bijeljini da ako glasaju za SNSD grada neće biti. U slučaju da ponovo glasaju za SDS neće im pomoći ni protivgradna zaštita.

• Juče je predsjednik Republike Srpske posjetio banjalučku transfuziju i dao 1,5 l krvi, pri tome odbivši sok i sendvič koji mu po zakonu sljeduje. On je zamolio radnike transfuzije da sandvič pošalju željezničarima.

• I na kraju jedna potpuno nevjerovatna vijest. Juče je u Istočnom Sarajevu otvoren vrtić „Patrijarh Pavle“ kojeg je sam osmislio, finansirao, sagradio i otvorio Milorad Dodik. Morate priznati impozantno i vraća nadu u bolje sutra.

To je bilo sve za večeras poštovani gledaoci u Dnevniku Radio-televizije Republike Srpske, ostanite sa nama, jer mi smo javni servis svih građana Republike Srpske.

 

#VasStav #VasaPrica

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog