Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Sve je KAO samo je Republika Srpska

Radio televizija Republike Srpske (RTRS) je 10. oktobra je u emisiji „Srpska danas“ govorila o radu na crno i u toku emisije javila se osoba koja je kazala:

 „Da li znate da upravo na televiziji na kojoj gostujete ima toliko neregularnosti, posebno koje se tiču honorarnih radnika koji preko dvije i po godine znaju potpisivati ugovore o privremenim i povremenim poslovima koji se smiju potpisivati, odnosno na osnovu kojih se smije raditi samo 90, odnosno 60 dana u godini, a mi radimo i po 8-9 godina? Konkretno, u mom slučaju, dvije i po godine.“

Na pitanje voditelja Marka Vejića „Kako se vi zovete?“

Djevojka je kratko odgovorila „Ja sam vaša koleginica. Hvala Marko što ste mi omogućili da se javim u program.

Na to je voditelj Marko Vejić kazao “Hvala na učešću u emisiji, ja definitivno ne mogu da odgovaram na ta pitanja.“

Ovu izjavu su prenijeli mnogi portali u Bosni i Hercegovini i naravno vi se sada pitate u čemu je ovdje problem?

Postoji nekoliko problema:

Prvi problem je reakcija samog voditelja koji je odmah sebe proglasio nekompetentnim i nastavio razgovor kao da se ništa nije desilo. Postavlja se pitanje šta „mali čovjek“ u Republici Srpskoj može da očekuje od novinara javnog servisa kada oni ne reaguju na direktne prozivke kuće u kojoj radi.

Drugi problem je što u tom trenutku u studiju sjedili predstavnici Saveza sindikata Republike Srpske, Unije poslodavaca Republike Srpske, Glavni republički inspektor rada i pomoćnica ministra za rad Republike Srpske i niko, ali niko,  od njih nije reagovao na prozivku RTRS-a. Ne da nisu reagovali nego nisu ni obećali da će provjeriti ono što je gledateljka javno iznijela kao problem. I ne samo da ne reaguju, niti obećavaju da će reagovati, već nastavljaju da razgovaraju kao da se nekoliko sekundi ranije ništa nije dogodilo.

Treći problem je u tome što osoba koja se javila u program i koja je prijavila nepravilnosti u RTRS-u i pored sindikata,  predstavnika vlasti i inspektora ne smije da kaže kako se zove, jer se vjerovatno plaši posljedica.

Upravo su ove 44 sekunde pokazale sav jad i čemer našeg društva u kojem živimo.

Imamo RTRS kojeg KAO interesuje rad na crno. Imamo Ministarstvo rada koje KAO predvodi borbu protiv rada na crno. Imamo inspektore koji se na terenu KAO bore protiv rada na crno. Imamo sindikat koji KAO pomaže radnicima u borbi protiv rada na crno. Imamo poslodavce kojima je KAO stalo da se problem rada na crno riješi.

Kao posljedicu svega toga imamo društvo koje je KAO uređeno, institucije koje KAO rade svoj posao, SNSD koji su KAO patriote, Savez za promjene koji su KAO drugačiji od SNSD-a, policiju koja je KAO narodna, medije koji su KAO objektivni, sudove koji KAO sude po zakonu, zdravstvo i školstvo koje KAO funkcioniše, ljude koji su KAO zadovoljni.

I svi ćute KAO da će ovo samo od sebe da se sredi i da će biti bolje, a svi znamo da neće.

 

#VasStav #VasaPrica

 Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog