Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Krvava bajka ili patuljci su krivi za sve

Iza sedam brda, iza sedam gora, u jednom malom mjestu pokraj Drine živjeli su Snježana i sedam patuljaka. Živjeli su skladno i mirno. Snježana se brinula o patuljcima, dok su oni po cijeli dan radili u rudniku i pazili na Snježanu. 

Onda je došla 1992. godina, Snježana je odlučila da raskrsti sa komunizmom i bratstvom i jedinstvom i vrati se svojim pravoslavnim korjenima. U krštenici je nestalo J, postala je Snežana, da kojim slučajem neko ne bi pomislio da je Hrvatica. Njena snježno bijela koža je bila dokaz da u njoj nema ni kapi turske krvi. Bila je to ljepota koju je veličala Biljana Plavšić. Napokon je mogla svima reći da je za kralja i otadžbinu. Sve češće je bila na mitinzima SDS-a, a sve manje u kolibi patuljaka. Patuljcima to nije smetalo, oni su radili u rudniku po cijeli dan i nije im bilo važno kako se ko zove, u šta vjeruje i kako se moli. Pod zemljom svi ljudi su isti. Onda je Snežana upoznala neke Šešeljevce i jednog dana se više nije vratila u kolibu. Patuljci su bili zabrinuti ali su s vremena na vrijeme čuli da je Snežana viđena u Vukovaru, Kninu, na Dubrovniku i Palama.

Patuljci su bili tužni i ljuti, odlučili su da se osvete Srbima koji su im oteli Snježanu.

Godinama su skupljali kosti bošnjačkih boraca koji su poginuli u borbama sa Srbima, one koji su sebe sami ubijali, one koje je ubijao Naser Orić i sahranjivali ih u masovne grobnice koje su sami pravili.

I ne samo da su ih sahranjivali u masovne grobnice već su njihove kosti premještali s vremena na vrijeme u druge grobnice da bi taj zločin izgledao kao organizovan i planski.

I ne samo da su ih kopali u primarne, sekundarne i tercijarne grobnice, već su im ruke vezali žicom.

I ne samo da su ih kopali i ruke im vezali žicom, već su oni platili „Škorpionima“ da snimaju ubijanje Bošnjaka.

I ne samo da su ih kopali, vezali im ruke žicom, plaćali Srbima da snimaju sopstvene zločine, već oformili 10. diverzantski odred koji je ubijao Bošnjake na farmi Branjevo kod Zvornika.

I ne samo da su pravili primarne, sekundarne i tercijarne grobnice, vezali Bošnjacima ruke žicom, plaćali Srbima da snimaju sopstvene zločine, oformili 10. diverzantski odred već su osnovali i Tribunal u Hagu.

I ne samo to nego su neke Bošnjake sahranili u rudnik Sase, da ispadne da su ih Srbi namjerno sakrili tamo da se nikad ne pronađu.

Opasni su ti patuljci braćo Srbi i na sve spremni kada im se zamjeriš.

20. oktobra pojavila se informacija da je u rudniku Sase pronađena masovna grobnica sa tijelima Bošnjaka ubijenih 1992. godine i tu informaciju nije objavio nijedan medij u Republici Srpskoj.

#VasStav #VasaPrica

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog