Denis Čarkadžić

Nije složeno, nego nam slažu. Opet.

“Politička situacija se usložnjava…”, “očekujemo dodatno usložnjavanje političkih prilika u našoj zemlji…”, “ono što zabrinjava političke analitičare je složenost situacije koja bi mogla da postane još složenija…”, i tako svaki dan, sve jače i glasnije svi redom-lažu.

Jer ono što ovdje nazivaju “političkom scenom” nikada pa ni sada nije bilo složeno već do perfekcije-posloženo.

No, što bi naš narod rekao-mejk no mistejk-situacija jeste složena i drastično se usložnjava, ali u našim poštanskim sandučićima, na našim kreditnim karticama, na pijacama i u samoposlugama. Prilike se drastično usložnjavaju i na pumpama, u mesarama i prodavnicama garderobe i obuće. Dječije posebno.

Dodatno pogoršavanje i usložnjavanje situacije javlja se iza svakog 15-og u mjesecu. Složenost se tako prenosi na naše brakove, porodice, krugove prijatelja… I sve je složenije i složenije…

I mi hudi, dok mislimo da se raspadaju koalicije, gledamo kako se pred našim očima u stvari raspadaju naši životi. A koalicije? One naravno ostaju-složno posložene.

Najsloženije na kraju postaje u našim glavama. Tu je situacija takva da se sa sam sobom više ne slažeš.

Zato ne vjerujte kada vam govore da se politička situacija usložnjava. To je prevara, doduše složena.

Jer složili se vi ili ne, oni se samo i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, samo spremaju da nam po ko zna koji put složno-slože.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog