Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Vijesti iz nesvijesti

Dobro veče dragi gledaoci, danas je 1. april svjetski Dan šale, šege i pošalice, gledate centralne vijesti Radio televizije Republike Srpske. Večeras ćemo vas poštediti komemoracija i parastosa i zato samo veselo. Ko prepozna šta je šala, a šta istina, neka se javi da ga angažujemo kao analitičara.

• Mladi SNSD-a, zajedno sa Aktivom žena, postavili su ultimatum Miloradu Dodiku ili će prestati da psuje, prijeti i vrijeđa ili će biti izbačen iz stranke. Tom prilikom su predsjedniku Dodiku uručile ćirilično izdanje Bontona koji je napisao njegov partijski drug Rajko Vasić, dok je predgovor napisao Milan Ljepojević. Dodik je tom prilikom izjavio da je on uvijek otvoren za drugarsku kritiku i da je oduševljen u pi... ma....!!!

• Nenad Stevandić najavio novi makeover jer želi da postane član DNS-a.

• Ognjen Tadić u po ko zna kojem otvorenom pismu najavio da će napasti rekord Nikole Špirića u broju stranaka čiji će biti član. U pismu je naveo da će postizanje tog cilja biti veoma teško, ali da neće pokleknuti pred izazovom.

• Nezvanično saznajemo da je Bakir Izetbegović izborni paket SDA obogatio sa DVD serijom „Alija“ i još jednim pakovanjem Topsa.

• Fahrudin Radončić je odlučio da pokrene svoje dnevne novine, jer nije zadovoljan kako Dnevni avaz, koji je u vlasništvu njegove bivše žene, piše o SBB-u.

• Sjedić i Finci odlučili da tuže žičaru u Sarajevu zbog diskriminacije u cijenama karata. Na konferenciji za štampu su izjavili da će se boriti za svakog stranca, za svaku gondolu i očekuju podršku međunarodne zajednice.

• Valentin Incko se još uvijek nije probudio iz zimskog sna, a kad će ne znamo.

• U Međugorju se ukazao ljevičar. Vidioce su smjestili na posmatranje na psihijatriju, a sumnja se da iza ovog incidenta stoji Željko Komšić.

• Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti BiH predlaže da se na cijeloj teritoriji Federacije BiH ili barem tamo gdje su Hrvati većina uvede mjera za patriotizam. Osnovna mjera je jedan Čović, a deset Čovića čine jednog Kordića, a sto Čovića ili deset Kordića je jedan Praljak.

• Naš slavni teniser Novak Đoković, nakon odlaska Agasija, angažovaće Marinka Umičevića za novog trenera i lajf kouča. Tu vijest gospodin i trener Umičević je proslavio u ćevabdžinici „Kod Muje“, a onda otišao u manastir Sveti Ilija u Krupi na Vrbasu i zapalio svijeću. Ova vijest je povećala produktivnost kod Srba za 15%, natalitet za 20% dok je patriotizam skočio za 35%. Ostaje da se vidi da li će trener Umičević prekinuti saradnju sa Jelenom Đoković i poslati je, za opšte dobro, u neki ženski manastir.

• Naučnici iz Njemačke na uzorku od 25 Balkanaca, koji žive u EU (8 Srba, 6 Hrvata, 4 Bosanca i Hercegovca, 3 Crnogorca, 3 Albanca i 1 stalog), dokazala da je nostalgija manje smrtonosna od života na Balkanu.

• Srđan Puhalo priznao da je Bošnjak, ali to smo i od ranije znali.

• A sad jedna zanimljivot, dok su Mik Džeger i Kit Ričards najavljivali novu oproštajnu turneju Rolingstonsa priznali su da im je inspiracija za pjesmu „Jumpin Jack Flash“ bila filozofija Tunje Filipovića.

Dragi gledaoci to je bilo sve za večeras. Analitičari čekamo vas. U nastavku večeri pogledajte intervju sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Laku noć.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog