Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Zašto nas lažete predsjedniče Dodik?

U petak 11. maja u banjalučkoj kasarni Kozara obilježen je Dan Vojske Republike Srpske, a tom prilikom predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je kazao: 

„Vojska Republike Srpske je vojska koja je uvažavala međunarodne konvencije o ratovanju. Vojska koja je branila slobodu ovog naroda i vojska kojoj se ne može pripisati da je činila zločine. Ona je vođena i komandovana tako da odbrani slobodu  i odbrani Republiku Srpsku“

Koliko moraš biti bezobrazan i bezosjećajan da izgovoriš ovu laž predsjedniče Dodik?

Ako je Vojska Republike Srpske uvažavala međunarodne konvencije o ratovanju, kao što vi tvrdite, zašto su u zatvorima završili: Radislav Krstić, Momir Nikolić, Stanislav Galić, Vujadin Popović, Vinko Pandurević, Ljubiša Beara, Milan Gvero, Zdravko Tolimir, Radovan Karadžić, Biljana Plavšić, Ratko Mladić i Momčilo Krajišnik.

Ako je istina to što vi pričate predsjedniče Dodik otkud ovoliki visoki oficiri Vojske Republike Srpske u Hagu i cijeli politički vrh?

Znam odgovor. Vatikan, masoni, Amerikanci, Englezi, Nijemci, Soroš i svi ostali,  mrzi Srbe i želi da nas unište?

Ko još vjeruje u te budalaštine?

Da li znate zašto su osuđeni svi ti oficiri, predsjedniče Dodik?

Osuđeni su za genocid u Srebrenici, progone nesrpskog stanovništva, istrebljenje, ubistva kao zločin, prisilna premještanja civila, širenje terora, napade na civile i uzimanje talaca...

Malo li je?

Predsjedniče Dodik, da li ste svjesni da u ove vaše laži veoma mali broj ljudi vjeruje. Ne vjeruje niko u Evropi. Ne vjeruju Hrvati i Bošnjaci. Ne vjeruje ni veliki broj Srba. Ne vjeruje vam ni Dragan Čović od Blajburga, a ni ministar vojni Vulin nije tolika budala da bi u to povjerovao.

Zašto onda to radite?

Zapitajte se predjedniče, da li onima koji povjeruju u ovu Vašu laž, smijemo i trebamo da ostavimo da se brinu o budućnosti Republike Srpke u koju se toliko kunete?

Možda će vam povjerovati neki mladi Srbi rođeni poslije rata i ta zabluda će trajati do trenutka kada napuste granice Republike Srpske, onda će morati da se suoče sa bolnom istinom koju će ili prihvatiti ili će biti prezreni, sažaljevani i marginalizovani.

Zapitajte se da li svojim lažima spremate mlade Srbe u Republici Srpskoj za neki novi rat? Zapitajte se predsjedniče da li nas takva mitomanija vodi ka izolaciji i preziru od strane svakog pristojnog čovjeka, društva i države u svijetu? Zapitajte se da li će te laži koje tako lako izgovarate dovesti do toga da Bošnjaci zaborave Keraterm, Omarsku, Trnopolje, Tomašicu, Sarajevo, Zvornik, Bijeljinu, Višegrad, Foču, Srebrenicu, Manjaču, a Hrvati da su svedeni na 3% stanovništva u odnosu na stanje prije rata? Naravno da neće.

Čemu onda sve te laži, predsjedniče?

Imajte na umu predsjedniče Dodik, da sto puta ponovljena laž i dalje je samo laž!!!

P.S. I da, kada kažete da u odbrambenom ratu ne mogu da se počine zločini, postajete isti kao i Bošnjaci i Hrvati i oni to isto tvrde, kada opravdavaju svoje zločine nad Srbima.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog