Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Orlovi visoko lete

Nije lako medijima ovih dana, Dodik otišao u Rusiju, a otamo se dobar glas daleko ne čuje. Pošto je predsjednik SNSD-a tamo daleko, partija je u hibernaciji i tihovanju, ni poruke ni saopštenja. O „Pravdi za Davida“ mora se taman izvještavati, ni previše mnogo da se ne bi zamjerio vlastima Republike Srpske, ni premalo da se ne zamjeriš sorošovcima Republike Srpske. Migranti su u Federaciji BiH i valja popuniti prostor do ponedeljka.
Subota 26. maja je idealna za priču o najvažnijoj sporednoj stvari u Bosni i Hercegovini, o visokom obazovanju. Tako smo na isprovociranoj konferenciji za štampu održanoj u subotu mogli čuti sledeće:

„Visoko obrazovanje u Bosni i Hecegovini nije na zavidnom nivou. Kažu da ih je isprovocirala činjenica da se do mnogih diploma dolazi na razne načine. Smatraju i da agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova BiH ne rade svoj posao kako treba.“

Onda su nastavili “Mi nismo mogli naći šta su to oni uradili. Mi cijenimo da ako se preuzme neka nadležnost na zakonit i ustavan način, ne silom i na neki način koji nije primjeren, onda bi trebalo da se on provodi dosljedno. To u ovom slučaju, po našem ubjeđenju, nije slučaj”

Svakom istinskom patrioti drago je kada neko u ovom društvu otvori temu kvaliteta visokog obrazovanja, ali...

O temi visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini govorili su predstavnici Udruženja veterana i boraca „Orlovi“. Ukucate na Google Udruženja veterana i boraca „Orlovi“ i dobijete ništa, malo pročačkate i nađete ih na sajtu Kompanije. net

 

Zamislite tu količinu samopouzdanja koju morate da imate da organizujete konferenciju za medije i pričate o nečemu o čemu nemate pojma. Zamislite medije koji prenose informacije sa jedne ovakve konferencija za medije.

Aloi moramo ih razumjeti „Orlovi“ su isprovocirani i ubjeđeni, a to je sasvim dovoljno da reaguju, dok su mediji željni informacija.

Ipak brinem se, čini mi se da se Srbi polako pretvaraju u onog folera „opšte prakse“ Puhala.

Nakon „Orlova“ veterana, očekujem da se o visokom obrazovanu izjasne, ili barem da ih podrže, ekperti iz Udruženja pčelara „Maja“ iz Pelagićeva, Udruženje manekena i dizajnera Republike Srpske, Sportsko ribolovno društvo „Stublaja“ iz Razboja i mnoga druga udruženja kojima je visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini u srci i duši.

Kao što znamo Republika Srpska je suočena sa mnogim problemima i jedva čekam stav „Orlova“ ali i svih drugih patriotskih organizacija o pitanjima recimo:

• Uloga eksperata u 21. vijeku kod Srba?

• Šta posle „Bolonje“- pravoslavlje ili smrt?

• Šta je EU bez Srba?


A riječ veterana i boraca se ne dovodi u pitanje.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog