Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Milorade, ovo je početak tvog kraja

Sjećaš li se Milorade kako si onomad ušetao među željezničare štrajkače, odveo ih na piće i riješio problem. Štrajk je prekinut nakon dvije ljute.

Ljudi su ti tada vjerovali, danas više ne.

Tvoja harizma se sve brže topi Milorade, a iza nje proviruje lice autokrate, koji sve manje ima kontakta sa realnošću. Dok se ti baviš ujedinjenjem Srbije i Republike Srpske, pisanjem svesrpskih deklaracija, koje još uvijek nismo vidjeli, građani Republike Srpske odlaze, bježe odavde.

Ne odlaze Milorade pojedinci, odlaze čitave porodice. Ne odlaze samo nezaposleni i siromašni, odlaze i oni koji imaju posao i novac, jer su se umorili od tvojih obećanja, bahatosti, reketa, tvojih tajkuna i neizvjesne budućnosti. Ni pjesme pod šatorima više im nisu zabavne.

Izumiremo Milorade.

Znaš li da su u Kalnoviku ove godine upisana samo četiri prvačića. Naravno da ne znaš, jer tvoja ciljan grupa su opštine gdje ima mnogo glasača.

Uništio si institucije Milorade, jer si umislio da si ti institucija. RTRS-u malo ko vjeruje, na fakultetima je sve manje studenata, policija i tužilaštvo su postali servis SNSD-a, a ne građana Republike Srpske. Inspekcije su postale kaznene ekspedicije za punjenje budžeta. Škole su ruinirane i sve praznije.

Lojalnost kupuješ novcem, a šta ćeš kad ponestane para?

Podijelio si Srbe Milorade, na patriote i izdajnike, na Srbe iz Republike Srpske i Federacije BiH, na podobne i nepodobne, na one koji jedva sastavljaju kraj sa krajem i one koji imaju sve. Djecu boraca nazivaš soroševcima, hapsiš i pozivaš na informativne razgovore,  a svakog ko ti nije po volji proglašavaš stranim plaćenikom.

U šta se pretvaraš Milorade?

Otvaraš kružne tokove, institute, trafo- stanice i domove zdravlja, autoput iz nekoliko djelova Milorade, to u srećnim zemljama rade predsjednici opština.

Prijetiš, kažnjavaš, a sada izvodiš policiju na ulice i hapsiš političke protivnike, ne valja ti posao Milorade.

Batina ima dva kraja.

Imaj na umu Milorade, da su zatvorski kapaciteti Republike Srpske 750 mjesta, gdje ćeš sa svim ovim što su nezadovoljni. Vrijeme Golih otoka je odavno prošlo i straha više nema.

Više si u Beogradu, nego u Bijeljini.

Na kraju Milorade, podsjetiću te na riječi Abrahama Linkolna:

 

"Možeš lagati neke ljude sve vrijeme,

možeš lagati sve ljude neko vrijeme,

ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme."

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije    

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog