Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Trampov odgovor

Poštovani gospodine Dodik,

Zamjenik sekretara, zamjenika sekretara za spoljnu politiku u Ističnoj Evropi, mi je dostavio vašu izjavu u kojoj kažete da ćete bezrezervno podržati mene ne predstojećim izborima u mojoj zemlji. Pošto Vas nema na tviteru, pitao sam ljude iz Stejt departmenta, ko ste Vi i odakle dolazite? Rekoše mi da ste sa naše „Crne liste“.

Ne znam kako je čovjek poput Vas dospio na tu našu listu, ali tek ste me onda zaintrigirali i naredio sam da Vas izguglaju.

Naravno, ja nemam pojma gdje se nalazi Bosna i Hercegovina, ali mi je Melanija kazala da je to blizu Slovenije. Vjerujem da su žene kod Vas jednako lijepe i zgodne kao Slovenke.

Kada mi je zamjenik sekretara, zamjenika sekretara za spoljnu politiku u Ističnoj Evropi donio Vaš dosije, ostao sam bez daha. Ne znam da li ste Vi mali ja ili sam ja mali Vi, ali to nije ni važno. Važno je da postojimo i da spasavamo naš naod od pošasti globalizacije i globalnog otopljavanja.

Iskreno ja sam potpuno fasciniran Vašim biznisom, Vašim ponašanjem i Vašim vokabularom.

Vaša sposobnost da pomirite javno i privatno je nevjerovatno, Vaša posvećenost porodici me je oborila s nogu. I moja djeca su slična vašoj, ne drogiraju se, niti su demogozi, jer sam im od malih nogu dao početni kapital.

Impresioniran sam Vašim odnosom prema migrantima. Nema veze da li se radi o Meksikancima ili Afganistancima, svi su oni isti, dolaze da nam uzmu poslove, novce, identitet, religiju. Malo sam zbunjen oko Vašeg obijanja da se postavi žica na granici Vaše zemlje da bi se spriječio ulazak migranata, ali naslućujem da Vi, baš kao i ja,  volite čvrstu gradnju.

Vaš odnos prema Sorošu i njegovim satelitima me posebno oduševio. Da se ja pitam sve bih ja to zabranio, ali na žalost to nam drugi ne dozvoljavaju. Ova Vaša priča sa izdajnicima i stranim plaćenicima me malo iznervirala, jer znam kako sam prošao kada su mene optužili za očijukanje sa Rusima.

Javite mi kako ste uspjeli da javni servis pretvorite u generator lažnih vijesti, o čemu ja samo mogu da sanjam.

Malo sam pratio Vaš nastup u Narodnoj skupštini Republike Srpske, povodom Pelješačkog mosta i fasciniran Vašim osebujnim rječnikom i odnosom prema opoziciji. Žao mi je što Vam neko od Vaših saradnika nije dodao bacač plamena, da jednom za svagda raščistite s njima.

Poštovani gospodine Dodik, svidjelo mi se kada koristitite riječ bitanga, ali niko u Bijeloj kući, niti Melanija, ne zna kako da je prevede na engleski.

Pošto ste onako srčano branili interese Hrvata u Banjaluci, vjerujem da ste politička zvijezda i kod njih, pa ako Vas mogu zamoliti da pored Srba i američke Hrvate pozovete da glasaju za mene. Gospođa Kolinda je takođe obećala da će ih pozvati.

Iskreno mi je drago što ste na našoj „crnoj listi“ i što ne možete da uđete u Sjedinjene Američke Države, jer dovoljan je jedan Donald ovoj zemlji.

Na kraju, želim da vam priznam da ste bolji od Orbana, žešći od Duartea i zgodniji od Putina i da imam pravo glasa kod Vas ja bih za Vas glasao.

Hvala još jednaput na podršci.

Iskreno Vaš,

Donald Tramp

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog