Radmila Trbojević

Dnevnik korone, final report

Situacija opsade smrtonosnog virusa se smiruje na političko–medicinskom planu, mada ima i zaraženih i preminulih. Ali, i politika i struka sada kažu da treba ublažiti mjere. Lično mislim da to nalaže stvarnost koja se ukazuje gorom od bolesti (uz dužno saosjećanje sa porodicama preminulih), te da može biti gore ako se sluđeni i gladni dio naroda digne da protestvuje.

Budući da mi vrijeme prolazi na način kako sam već opisivala, što nije posebno interesantno, dohvatih se onog čuvenog bloga o Molocima* iz prvoga saziva, (...“nemani koja sve proždire“), blogera Puhala, a koji odgovor sam ja ostala dužna, a drugi preživjeli Moloci, poslanici kako im drago–dakle zbog poslanika koga on imenuje i blati, a koji ne može da mu odgovori kako zaslužuje, jer nije živ.

Srđane, staviti događaje u kontekst vremena u kojima se odvijaju i iz toga izvući pravilne i adekvatne zaključke je ozbiljna nauka i ja eto vjerujem da ti to znaš ali se praviš blesav i na taj način, tim svojim samo na oko površnim i paušalnim pristupom svemu o čemu pišeš, prikrivaš beskrupulozni autošoviniziam i bezobrazluk. Ne želim da tumačim tvoje razloge ili komplekse, niti da razmišljam o tvojim namjerama ili poslovima ali moraš da znaš da za sve izgovoreno i napisano a tiče se mog muža, jednog od imenovanih Moloka* moraćeš da obrazložiš i dokažeš.

Budi siguran da ću ti pružiti priliku da sve napisano objasniš i podneseš sve dokaze koje o napisanom imaš i da znaš da će presuda, ma kakva ona bila, biti javno objavljena.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije (18.05.2020.)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog