Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Milorad Dodik je mega car

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (30.06.2020)

Republika Srpska je, od Rusije, za 22 miliona evra kupila tri ruska helikoptera "Ansat" za potrebe svoje policije, a prvi će biti dostavljen u septembru. Milorad Dodik je tada izjavio „Uprkos svim pritiscima zapadnih partnera da spriječe ovu nabavku, mi smo to ipak sproveli.“

Moram priznati da je Milorad Dodik CAR, jer usred pandemije, pare troši na helikoptere, dok mu stanovnike Republike Srpske liječe humanitarnom pomoći Kine, Rusije, Srbije, Evropske unije, Mađarske, Bugarske, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Azerbejdžana i ko zna koga drugog. Evo nekoliko primjera.

 

  • 17. 03. 2020. Kina donirala RS dezinfekcijska sredstva za škole
  • 09. 04. 2020. Na Aerodrom "Mahovljani" u Banjaluci danas je dopremljen prvi kontingent medicinske opreme i pomoći Rusije za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona.
  • 10. 04. 2020. Ruski stručnjaci na terenu- Počela dezinfekcija Poliklinike i hitne pomoći u Banjaluci
  • 16. 04. 2020. Na aerodrom Mahovljani pored Banjaluke sletio avion sa humanitarnom pomoći Republike Mađarske.
  • 22. 04. 2020. Treći kontingent pomoći Republike Srbije stigao je u Republiku Srpsku. Kako javlja RTRS u donaciji se nalaze respiratori, maske, rukavice i ostala medicinska oprema.
  • 23. 04. 2020. Predsjednica RS zahvalila Evropskoj uniji na donaciji
  • 26. 04. 2020. Ambasador Kine u BiH Đi Ping uručio je danas ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću donaciju medicinske i zaštitne opreme potrebne za sprečavanje širenja virusa korona.
  • 09. 05. 2020. Rusija Srpskoj poslala lijekove.
  • 08.06.2020 Ambasada Bugarske u BiH donirala je 25.000 maraka Domu zdravlja u Banjaluci.

I nije to sve, škole i vrtiće nam obnavlja UNDP, vodovod i kanalizaciju Evropska unija, stanove za izbjeglice gradi EU, a UNICEF donira bezkontaktne toplomjere Institutu za javno zdravtsvo Republike Srpske.

Njemu samo preostaje da prikupi plate za budžetske korisnike i mirna Republika Srpska. Na ovakvom parazitiranju bi mu pozavidio i COVID- 19.

Miloradu Dodiku, ali ne samo njemu, jedino preostaje da upari cipele, kravatu, odjelo, čarape i ekipu RTRS-a  i da se pojavi na otvaranju nekog od ovih „kapitalnih objekata“ i pokupi ove lagane predizborne poene.

P.S.

Zamislite 9. januar 2021. godine kada nad srpskim nebom, tokom parade ponosa u Banjaluci, prolete tri policijska i ruska helikoptera u niskom letu. Svaki Srbin patriotski će zaboraviti ove međunarodne donacije, COVID- 19, sav jad i čemer našeg zdravstva i biće ponosan što je Milorad Dodik spisko na njih, njihova 22 miliona evra.

 

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (30.06.2020) 

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog