Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Stvaraoci Republike Srpske ili krvavo zarađen novac

Draga Republiko Srpska,

Amerikanci imaju „Očeve nacije“ , a Republika Srpska „Stvaraoce“. Za Džordža Vašingtona, Tomasa Džefersona, Džona Adamsa, Abrahama Linkolna si sigurno čula, baš kao i za naše „Stvaraoce“ Momčila Krajišnika, Božidara Vučurevića, Gojka Kličkovića, Dušana Kozića, Slobodana Bjelića, Milorada Dodika i mnoge druge. I dok su Amerikanci dižu u nebesa svoje „očeve nacije“ mi naše „Stvaraoce“ zaboravljamo i ponižavamo.

Zar se tako odnosi prema očevima Republiko Srpska?

Fino su vam neki dan, u pismu, objasnili da su oni stvorili Republiku Srpsku prije rata, a mi to tako radosno i prkosno proslavljamo 9. januara. Kada su oni stvorili Republiku Srpsku, tada nije ni postojala Vojska Republike Srpske, već neke paravojne formacije. Srbi su kontrolisali 70% teritorije Bosne i Hercegovine, a Bošnjaci i Hrvati na broju.

I to se mora cijeniti Republiko Srpska, a nisu oni krivi što se pridržavaju zakona i samo traže ono što im pripada.

Kada su stvaraoci Republike Srpske shvatili da „sile mraka i bezumlja“ kreću da unište njihovo „čedo“ i da neće moći da se tome odupru „Stvaraoci“ 12. maja donose 6 strateških ciljeva i formiraju Vojsku Republike Srpske.

Naravno uvijek je bilo onih koji nisu podržavali njihovu misiju i viziju i sa njima se moralo drugačije, ali taj prljavi posao nije za „Stvaraoce“ već za borce.

„Stvaraoci“ su borce mobilisali i organizovali. Oni su ih naoružali, opremili i obučili. Oni su postavili granice, dali im im ideologiju zbog koje su ubijali i bili ubijeni.

Danas bi svi da to da zaborave osim Haga.

Kada sve to organizujete, omeđi zakonima, odlukama i rješenjima, lako je formirati Keraterm, Omarsku, Trnopolje, Manjaču, Partizan, Vilinu Vlas. Lako je napuniti Tomašicu, zbrisati Briševo, streljati u Pilici, Kozluku i Kravici, izluđivati Sarajevo, porušiti 534 džamije i preko 150 katoličkih crkava i manastira. Trebalo je pobiti preko 30 000 bošnjačkih i hrvatskih civila i ko zna koliko protjerati, opljačkati i popaliti.

I nakon toga živjeti kao da se ništa nije desilo.

Draga Republiko Srpska neko je trebao „spasiti“ Golfove iz Vogošće. Neko je trebao organizovati snabdijevanje kafom, uljem, brašnom i ostalim potrepštinama. Neko je trebao obezbijediti cigarete i benzin. Neko je trebao donositi zakone i sprovoditi ih. Poništiti odluke ZAVNOBiH-a. Neko je morao uvesti vjeronauku u škole i natjerati Srbe da pričaju ekavicom. Neko je trebao i pregovarati i dogovarati se sa balijama i ustašama.

Nisu svi mogli u rovove.

Znaš li ti Republiko Srpska, kako je bilo u cipelicama, odijelu i kravati, predstavljati vijekovne državotvorne težnje našeg naroda u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a samim tim i boraca, od Trebinja do Novoga Grada. Neko je morao pokazati zube stranim pregovaračima po Austriji, Njemačkoj, Švajcarskoj i Americi i širiti istinu o našoj borbi protiv Novog svjetskog poretka, islamskog fundamentalizma, soroševskog mundijalizma i čega više ne.

Sve to su na svojim plećima odrobijali i još robijaju naši „Stvaraoci“.

Draga Republiko Srpska, ako nam nije problem genocid u Srebrenici, zločini protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja rata, progoni i sl.. , zašto bi bio problem 15 miliona KM?

Zašto?

 „Stvaraoci“ su svaku tu marku KRVAVO zaradili.

Tvoj Srdjan Puhalo

 


Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (10.08.2020)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog