Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Homogenizuj nas Bakire

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (14.09.2020)

 

Odavno ne gledam ili slušam intervjue domaćih političara, pa nisam ni ovaj zadnji intervju Bakira Izetbegovića na N1. Ipak, htio to ili ne nisam mogao da izbjegnem „rikošete“ tog intervjua i do mene dođe Bakirova izjava koje me zaprepastila, a gdje on kaže:

"Zavisi od presude Mladiću, ako se proširi na još šest opština, Prijedor, Vlasenica itd. Politika će to zaustaviti. Politika je zaustavila i ovu. Ako se politika ne bi upetljala, a presuda Mladiću za još ove opštine, to je novi element da se traži nova revizija."

Da, da dobro ste pročitali, on najavljuje novu reviziju presude koja je upravo zbog njegove gluposti doživjela potpuni fijasko 2017. godine. Podsjetiću vas da je Međunarodni sud pravde odbio u postupak uzeti zahtjev za reviziju presude BiH protiv Srbije upravo zato što o imenovanju agenta, a ni o pokretanju postupka za reviziju, nije dobio nikakvu odluku Predsjedništva BiH, kao kolektivnog šefa države.

Naravno tada je Izetbegović svu krivicu svalio na savjetnike, ali se postavlja pitanje ko će sada biti krivac, jer se u istom tom intervjuju ogradio jer „ne zna precizno detalje Mehanizma, ali to je novi momenat koji bi mogli iskoristiti.“

Bakire Izetbegoviću, novih momenata neće biti jer Stavka 5., Člana 61, Statuta Međunarodnog suda pravde kaže:„Zahtjev za reviziju se ne može podnijeti nakon isteka 10 godina od presude“ .

Međunarodni sud pravde u Hagu, u tužbi Bosna i Hercegovina protiv Srbije i Crne Gore, je 26. februara 2007 godine donio presudu u kojoj je „utvrdio je da Srbija nije počinila genocid u BiH, niti učestvovala u zavjeri ili bila saučesnik u genocidu.“

Rok za podnošenje revizije je istekao 26. februara 2017. godine.

Teško je povjerovati da Bakir Izetbegović ne zna da je prošao voz za revizuju, ali se postavlja pitanje zašto je to rekao u intervjuju Amiru Zukiću na N1?

Izgleda da Bakir Izetbegović, svjesno ili nesvjesno, nabacuje na volej nemoguću reviziju svome koalicionom partneru Miloradu Dodiku, koju će on uz pomoć medija iz Republike Srpske spremno dočekati i poentirati među Srbima sa izjavom da „Sarajevska politička čaršija favorizuje antisrpsko raspoloženje.“ Onda će SDA da kaže da su to istorijske činjenice ili pokušaj revizionizma istorije, da bi SNSD uzvratio „Sarajevo je zarobljeno u ratnim 90-im godinama“.
Trajaće ovaj ping pong do izbora u novebru, a sve sa ciljem da se raja satjera u etničke torove i ne dosjeti da priupita Izetbegovića i Dodika, zašto živimo od kredita i donacija, od čega preživljavamo, gdje su nam djeca, gdje su nam mladi?

Onda će proći izbori, revizija će biti zaboravljena, a oni će živjeti dugo i srećno u svojim vilama u Aleksandrovcu i na Poljinama.

 

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (14.09.2020)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog