Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Dodikovo pismo Trampu

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (28.09.2020)

 

Pomaže Manitu brate,

Pozdravljam te veliki bijeli poglavice Rumeno Lice sa Sjenom U Kosi, pozdravljam i tvoju skvo zvanu Runolist Iz Zemlje Konjušara.

Ja i dalje šaljem svoje glasnike do tebe, iako tvoji dimni signali i bubnjevi ostaju nijemi.

Zovem se Svježi Dašak Vjetra i poglavica sam plemena Dvoglavog orla (Srbi). O vašoj mudrosti, hrabrosti i moći pričao mi je moj prijatelj Obrad Koji Sjedi U Vašingtonu i naš zajednički prijatelj poglavica Mali Vuk Sa Usnama Kljunara. Prije desetak dan Mali Vuk Sa Usnama Kljunara je u vašem bijelom vigvamu zakopao ratne sjekire sa vođom plemena Crnih orlova (Albanaca). Tada ste mu poklonili štap koji piše i ključ od vašeg bijelog vigvama.

Predsjednica moga plemena Žalosna Sova  i moja skvo Žena Koja Gleda Svoja Posla prisustvovali su  proslavi kada ste postali poglavica velikog plemena Bjeloglavog orla.

Naš rezervat se nalazi istočno preko velike bare, na tri dana jahanja od rezervata gdje je rođena vaša skvo Runolist Iz Zemlje Konjušara.

Rezervat je mali i u njemu žive tri plemena, pleme Dvoglavog orla, pleme Šarenih kocki i pleme Zelenog polumjeseca. Podijelili smo sve što se može podijeliti u rezervatu: zemlju, vazduh, vodu, biljke i ljude, jer Manitu je želio konstitutivnost. Živimo u miru i laži. Govorimo različitim jezicima iako se savršeno razumijemo. Živimo od šume, vode, trgovine, kredita, doznaka i humanitarne pomoći. Mi smo djeca istog Manitua, ali ga drugačije nazivamo.

U prošlom vijeku, kada je pleme Bjeloglavog orla vodio poglavica Čovjek Kome Su Popušili Lulu Mira, mi smo bili u ratu sa vama i drugim savezničkim plemenima. Tada se plavi mundiri došli sa čeličnim pticama u naš rezervat, bacali vatrene strele na moj narod i svrstale se na stranu plemena Šarenih kockica i Zelenog polumjeseca.

Skvo poglavica Čovjeka Kome Su Popušili Lulu Mira, Žena koja se Lažno Smije je od vas izgubila na prošlim izborima za poglavicu.

Nekada sam bio veliki  prijatelji sa ljudima iz vašeg plemena, ali ja sam se okrenu plemenu Velikog Medvjeda sa istoka i od tada do danas mi smo u sukobu sa plemenom Bjeloglavog orla.

Ja želim da zakopam ratnu sjekiru sa plemenom Bjeloglavog orla i da popušimo lulu mira, baš kao što je to učinio Mali Vuk Sa Usnama Kljunara.

Ja mnogo cijenim poglavicu Rumeno Lice Sa Sijenom U Kosi i njegovu viziju svijeta, ali njegovi predhodnici su me prokleli i zabranili da dođem na vašu teritoriju. To me čini tužnim kao žalosnu vrbu i usamljenim kao tvora.

Napredni Mali Vuk mi je rekao da želite da vigvame naših izviđača prebacimo u Jerusalim, na šta ja pristajem, ali legitimni predstavnik plemena Zelenog polumjeseca to ne želi, baš kao i nelegitimni predstavnik plemena Šarenih kockica.

Poglavico Rumeno Lice Sa Sijenom U Kosi pozdravljam te s nadom do ćeš ostati na čelu plemena Bjeloglavog orla, uništiti svoju „duboku državu“, posjetiti poglavicu Naprednog Malog Vučića i doći u moj vigvam da proslavimo Svetog Đorđa, zaštitnika moje porodice.

 

Manitu ti pomogao

Svježi Dašak Vjetra

P.S. Pozdravite mi Teksa Vilera, Kita Karosna, kapetana Mikija, Smuka, Salasa, Bleka Stenu, profesora Okultisa, Rodnija, Kena Parkera, Taličnog Toma, Zagora i don Čika Felipa Cajetana Lopeza Martineza i Gonzalesa, jer sam kroz njihove avanture i dogodovštine upoznao vašu divnu zemlju, vaš narod i vaše običaje.

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (28.09.2020)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog