Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Predizborno ludilo 2020. godine

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (12.10.2020)

Prema nezvaničnim ali pouzdanim izvorima u Bosni i Hercegovini se ovih dana dešava nešto čudno i nesvakidašnje, zavodi za mentalno zdravlje, psihijatrisjke klinike, školski psiholozi, psihoterapeuti, popovi, fratri i hodže su „zatrpani“ članovima političkih partija koje porodice, prijatelji, komšije i kolege iz partija dovode jer se ponašaju čudno i neprimjereno datoj situaciji.

U Gacku članovi Ujedinjene Srpske zatražile pomoć od popa Kovačevića, jer tvrde da je psihijatrija nemoćna. O čemu se radi? Novi član Ujedinjene Srpske tvrdi da nije četnik, što do sada nije zapamćeno u toj familiji još od Nevesinjske puške. Pop Kovačević je K.M. proslijedio lokalnom hodži jer je on zadužen komunjare.

U Cazinu je porodica A.M. zatražila pomoć u Domu zdravlja jer je pomenuti A.M. tvrdio da je u gradu sreo Bakira Izetbegovića. To je od strane stučnjaka dijagnostikovano kao gubitak kontakta sa realnošću praćeno halucinacijama jer Bakir Izetbegović Cazin nije posjetio, niti će ga posjetiti, dok na vlasti ne bude SDA.

U Bijeljini je muškarac iz Dvorova, srednje životne dobi, u stanju nervnog rastrojstva doveden u Hitnu pomoć. On tvrdi da su Miću Mićića oteli vanzemaljci i podmetnuli nam nekog drugog, jer to nije onaj Mići Mićić za koga je glasao u poslednjih 15 godina.

U Modriči je hospitalizovan član SNSD-a koji je na vrh svoje kuće postavio američku, zastavu. On tvrdi da su Amerikanci prijatelji Srba i da je to rekao Milorad Dodik u Pranjanima.

Mostarska policija je zbog blasfemije privela muškarca F.T. jer je na Trgu Hrvatskih velikana vikao „da je Dragan Čović novi Mojsije“ koji je skrenuo tok rijeke i da on treba da izvede sve Hrvate iz Bosne i Hercegovine u obećanu zemlju Njemačku.

U Zenici je psihijatrijsku pomoć zatražio dugogodišnji ljevičar čija se ličnost cijepa na dvije lijeve polovine, jer ne može da se odluči za koju ljevicu  će glasati ove godine, Komšićevu ili Nikšićevu. Strah se javio nakon što mu se u snu javio Zlatko Lagumdžija i poručio „pojavio se lažni Valter“.

Stanovnika Teslića porodica je zatvorila u sobu, dok ne dođe Hitna pomoć. On tvrdi da će dva puta glasati na prestojećim izborima, jedom lično u Tesliću, a drugi put poštom iz Šapca.

U kotorvaroškom domu zdravlja pomoć je zatražio član PDP koji je tvrdio da je ovo partija stučnjaka, a ne četnika. Nakon što su mu članovi opštinskog odbora objasnili da živi u prošlosti i odveli kod psihijatra, sjednica je nastavljena po dnevnom redu.

U Tuzli vatrogasci spriječili samoubistvo člana Saveza za bolju budućnost (SBB) skokom sa zgrade jer ne vidi tu bolju budućnost. Komšije tvrde da je nekad patio od depresije, ali da je sada samo realan.

Direktor Gimnazije u Tesliću zatražio je pomoć školskog psihologa za učenički debatni klub. Rad debatnog kluba je počeo normalno, ali su onda učenici, zajedno sa profesoricom,  počeli da se nekontrolisano smiju, plaču i valjaju po podu dok su pokušali da rastumače šta je predsjednica Republike Srpske Željke Cvijanović htjela reći u sljedećoj izjavi (čitate na vlastitu odgvornost) “Ozbiljni igrači su oni koji su okupljeni u najjačoj i najvećoj političkoj partiji zato što oni imaju pravo i mogu da imaju svoj stav, a imaju mogućnost da iskomuniciraju svoj stav i smatram da građani to razumiju. Tražiti zaštitu od milion sitnih malih subjekata bi možda moglo u idealnom smislu da funkcioniše, ali u ovom realnom svijetu kakav je i politički svijet morate da imate čvrst politički subjekat koji može da iznese ono što zagovara kao svoj stav i vjerujem da građani to prepoznaju.”

U sarajevskoj opštini centar su priveli člana SDA koji je na ulici recitovao stihove „Zelene su bile oči te, zelene su bile marame. Zelene su bile oči te, zeleno volim te“. Naravno da zbog ovoga ne bi bio priveden da nije  tvrdio da je  ove stihove ispjevao Alija Izebegović.

Nakon 15 godina, iz vještačke  kome probudio se jedan član  SDS-a, kada su mu rekli da je na čelu te partije Mirko Šarović, ponovo se komiro.

Mladog D.M. iz Olova odveli su kod lokalnog imama, jer je tvrdio da će se učlaniti u Našu stranku. Imam se proglasio nekompetentnim i zamolio roditelje da ga odvedu psihijatru u Sarajevo.

Juče oko 16h policija u Brčkom je privela D.H. koji se počeo skidati u centru grada. Nezvanično saznajemo da je D.H. kazao da nije „udaren u glavu“ i da je ideju za ovaj striptiz dobio gledajući na RTRS-u performans Petra Đokića dok je u Banjaluci predstavljao slogan „Udranički za narod“. 

Članovi Predsjedništva BiH, zajedno sa Savjetom ministara BiH i entitetskim i kantonalnim vladama pažljivo prate situaciju, ali se u kuloarima priča da se razmišlja o uvođenju vanrednog stanja, dok se ne utvrdi uzrok ovog ludila.

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (12.10.2020)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Blog