Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Deset  Zaključaka u  vezi ocjene rada Visokog predstavnika po Puhalu

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (15.03.2021)

 

Na 18. posebnoj sjednici Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Informaciju o primjeni Aneksa 10. Dejtonskog sporazuma i deset Zaključaka u  vezi ocjene rada Visokog predstavnika, primjena Aneksa X Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u periodu razgovora o imenovanju novog Visokog predstavnika.

Evo kako sam ja shvatio te zaključke:

  1. Nema većih kriminalaca u svijetu od visokih predstavnika u Bosni i Hercegovini, gori su i od ratnih zločinaca koje Narodna skupština Republike Srpske odlikuje i glorifikuje.
  2. Bosna i Hercegovina je bila funkcionalna država kao Norveška sa razvijenom demokratijom kao u Velikoj Britaniji i vladavinom prava kao u Njemačkoj, dok nisu došli visoki predstavnici i svo to uništili.
  3. Republika Srpska na čelu sa Miloradom Dodikom jedina pravilno tumači Ustav BiH i neće prihvatiti bilo kakvo drugo islamsko, katoličko i bogumilsko tumačenje.
  4. Republika Srpska uvažava predstavnike međunarodne zajednice, pogotovo uvažava međunarodne donacije i kredite, ali neće prihvatiti nametanute odluke visokog predstavnika osim ako nije iz Rusije, jer Rusi su nenametljivi kao narod.
  5. Ako visoki predstavnik ne može prespavati svoj mandat kao Švarc- Šiling, onda tu poziciju treba ukinuti.
  6. Vlada Republike Srpske će formirati međunarodni pravni tim sa ciljem podnošenja  tužbi protiv visokih predstavnika i jurišanje na vjetrenjače.
  7. Nakon 25 godina mira u Bosni i Hercegovini, krajnje je vrijeme da prestane sa radom OHR i odgovornost za njenu budućnost preuzmu Milorad Dodik, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i ostali dušebrižnici kojima visoki predstavnici, toliko godina, nisu dozvoljavali da od ove države naprave raj na zemlji.
  8. Narodna skupština Republike Srpske obećava da neće biti rata jer smo toliko siromašni da nemamo ni ljude ni resurse da ratujemo.
  9. Narodna skupština Republike Srpske obećava da će raditi sve što je u njenoj moći da dođe do mirnog raspada Bosne i Hercegovine u skladu sa međunarodnim konvencijama koje njoj odgovaraju.
  10. Vlada Republike Srpske će formirati pravne timove sa ciljem vraćanja prenesenih nadležnosti, ali to se ne odnosi i na plate Dušanke Majkić, Nikole Špirića i drugih Srba, zarađane u institucijama Bosne i Hercegovine i 25 godina života koje su vam sjebali svojim radom.

 

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (15.03.2021)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog