Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Pisamce za Milorada Kojića

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (17.06.2021.)

 

Javni službeniče Milorade Kojiću,

Obraćam vam se javno s nadom da ću na ovaj način dobiti podatke koje sam po zakonu i redovnom procedurom zatražio 22. aprila 2021. godine pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama ("Službeni glasnik Republike Srpske" broj 20/01).

Tog datuma sam na mejl Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica poslao zahtjev da mi dostavite podatke koji se tiču rada „Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1992. godine do 1995. godine“ tj. zatražio sam od vas da mi date odgovor na dva vrlo jednostavna pitanja:

1. Koliko su ukupni troškovi rada „Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1992. godine do 1995. godine“?

2. Koliko je na ime honorara za svoj rad naplatilo šest članova te komisije?

Kao jedan od rijetkih Srba iz Republike Srpske koji je zlonamjerno pažljivo pročitao „Izvještaj“ s nadom da ću obogatiti svoju „vreću znanja“ o stradanju Srba u Sarajevu, ali sam „naučio“ mnogo toga o drugim stvarima koje nemaju veze sa samom temom.

Otuda moja želja da saznam koliko je Republika Srpska „skršila“ para na ovu zajebanciju.

Nakon 22. aprila na mejl vaše institucije poslao sam molbu da mi odgovorite 16. maja, 21. maja, 27. maja. U međuvremenu sam i zvao i telefonom. Zadnji mejil sam poslao 2. juna i u njemu sam vam napisao...

Danas je 17. jun a Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih, kojim vi rukovodite, nije mi još uvijek dostavio tražene podatke.

Ne znam u čemu je problem, kada vidim da ste više nego zadovoljni urađenim poslom i ne samo vi već i Milorad Dodik, premijer Višković i predsjednica Cvijanović.

Red bio bio da i građani Republike Srpske saznaju koliko su „apostoli istine“ plaćeni za jedan ovako odgovoran i delikatan posao. Realno, koliko god ste im dali malo je, jer treba potpisati onaj „Izvještaj“ i živiti sa njim.

Orden za sve njih 9. januara se podrazumijeva.

Ako mislite da ću odustati od traženih infromacija grdno ste se zajebali. Ne poznajete vi dovoljno dobro strane plaćenike i domaće izdajnike, a čini mi se i da ih podcjenjujete.

U svakom slučaju prekršili ste zakon, a ja vas još jedanput molim da mi dostavite tražene podatke ili ....

 

Prenošenje blogova Srđana Puhala nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja redakcije. (17.06.2021.)

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne predstavljaju nužno uredničku politiku portala Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog