DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Godinama Grad Sarajevo i njegovi građani znaju ko je ubio osam Srba u Velikom Parku!

Grad u kome su tužioci i sudije totalne neznalice i slijepci kod očiju, gluvi kod ušiju, kad su predmet suđenja Bošnjaci?

Zna sve ovo, naravno, i braniteljica Adna Dobojlić, koja brani prvooptuženog Dragana Vikića!

Pitam braniteljicu Dobojlić: Ko je onda ubio osam zarobljenih srpskih vojnika gospođo Dobojlić i zašto se njima ne sudi? Na osnovu čega je Vama jasno, jel' to vi znate ko su oni koji su ubili zarobljene Srbe? Da li je to što vi radite krivično djelo, znate i skrivate počinioce ratnih zločina?

Ova suđenja Bošnjacima koji na kraju suđenja bivaju oslobođeni je specijalitet Suda BiH? Nisu krivi! A sud ko fol pravedan pa kaže: Očito je da se desio zločin nad Srbima u Velikom Parku u Sarajevu, 22.aprila 1992. godine, kada je strijeljano osam Srba rezervista JNA, koji su poslije zapaljeni, ali ne postoje dokazi, da se bez osnovane sumnje proglasi krivim Dragan Vikić!

Zašto ovakvih slučajeva nema na suđenjima Srbima za ratne zločine?

Ovo je malo moje razmišljanje nakon što sam pročitao izjavu advokatice Adne Dobojlić, koja je braniteljice Dragana Vikića.

"Dragana Vikića terete za stvari s kojima nema nikakve veze", izjavila je ranije njegova advokatica Adna Dobojlić za Klix.ba.

Prema riječima Dobojlić, jasno je da on nije odgovoran za ovaj zločin.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije (13.09.2021.)

 
Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog