Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

15 načina da sjebemo Njemačku ili kako odgovoriti na njemčke sankcije

Nije bilo medija koji drži do sebe, a da nije prenio izjavu Milorada Dodika, da će na sankcije Sjednjenih Američkih Država i Njemačke uzvratiti istom mjerom. Naravno, niko ga nije upitao koje su to mjere ali ja sam razmišljao šta je to čime možemo nauditi Njemačkoj.

 1. Prije svega Predsjednica i Vlade Republike Srpske trebaju da prestanu da se voze Audijima, a Milorad Dodik da se odrekne Mercedesa S klase i na taj način uzdrmamo automobilsku industriju Njemačke.
 2. Zabraniti uvoz njemačkih polovnih automobila, pogotovo dizelaša.
 3. Narodna skupština Republike Srpske da proglasi nevažećim odluke Berlinskog kongresa, kao što su onomad poništili odluke ZAVNOBIH-a.
 4. Da se Lužički Srbi pozovu da se presele u Republiku Srpsku.
 5. Namjerno ih zvati Švabe umjesto Nijemci, nek crknu od muke.
 6. Da se napravi nezavisna međunarodna komisija koja bi utvrdila da su Nijemci nastali od Srba i da se na njemčkom jeziku štampaju sabrana djela Jovana Deretića koja će se pokloniti svakoj biblioteci od Rostoka do Minhena, od Bona do Berlina. 
 7. Onda očistiti srpski jezik od germanizama i tako će iz naših života nestati riječi: kelner, flaša, šank, auspuh, anlaser, gepek, felga, ratkapa, šnicla, torta, šlag, knedla, štrudla, kifla, moler, farba, šporet, štikla i mogli bi tako do sutra.
 8. Potom ćemo se obračunati sa njihovom muzikom, zabraniti puštanje muzike Škorpionsa na cijeloj teritoriji Republike Srpske, a muzičare iz Ramštajna proglasiti satanistima i personama non grate.
 9. Iz lektira izbaciti Getea, a iz knjižara Tomasa Mana, Gintera Grasa, Hermana Hesea, Bertola Brehta, braću Grim.
 10. U medijima stalno naglašavati da je Petar Handke Austrijanac, a ne Nijemac.
 11. Proglasiti da je Niče mrtav, a Hegela i Kanta, odkantati.
 12. Bundesligu izbaciti iz ponude kablovskih operatera, a zamračiti svaku utakmicu Lige šampiona gdje igraju njemački timovi.
 13. U udžbenicima iz istorije stalno naglašavati antifašitam četnika, a na RTRS napraviti specijalnu emisiju o martovskim pregovorima partizana i Nijemaca 1943. godine.
 14. Ako smo mogli bez LIDL-a sve ove godine, možemo i od sada.
 15. Zabraniti sportskim reprezentacijama Republike Srpske da koriste opremu Adidasa i Pume.

Naravno, Dodik je posle kazao da se samo šalio, a šala nas je održala, njojzi hvala.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog