DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

СДА и Бакир Изетбеговић желе и планирају да повећају свој политички утицај у Народној скупштини Републике Српске

Или, како спријечити стварање снажне двотрећинске већине српских патриотских посланика у Народној скупштини, и како створити политичку ситуацију да се пробосанске странке питају и утичу на формирање законодавне и извршне власти у Републици Српској.

То је само дио, од више поља активности, који треба да доведе до умањивања моћи и снаге Народне скупштине Републике Српске да може брзо и ефикасно доносити стратешке законе, одлуке у циљу очувања изворне Републике Српске. Други дио активности је утицај на српске опозиционе странке да не прихвате и не учествују у заштити права и интереса Републике Српске, уз наравно, перманентно лобирање њихових пријатеља који траже и пружају им пуну подршку.

Изетбеговић се осврнуо, током своје јесење европске политичке турнеје, и на актуелне разговоре о измјенама Устава и изборног законодавства, поручивши да се неће дозволити да коначно рјешење буде на штету пробосанскохерцеговачких снага. Посебну пажњу је посветио процесу регистрације бирача из иностранства и гласања на изборима, нарочито на простору ентитета РС.

„Треба нам додатна снага. Ви је посједујете. Имамо заједничку листу у РС-у. Нека народ гласа за кога хоће, али да  то буду они који воле БиХ. Ваших 100.000 гласова за пробосанске стране у ентитету РС у једном дану ће промијенити односе. Уз ваш масован излазак та листа може освојити 10, али и 15 мандата у Скупштини РС-а, чиме ће пробосански блок доћи у ситуацију да се без њега не може формирати власт“, поручио је Изетбеговић бошњачкој дијаспори.

Подсјећам да тренутно у Народној скупштини Републике Српске, Посланичка група Заједно за БиХ, има 3 (три) народна посланика и да планирају повећање на 10 до 15, то значи да желе повећање са садашњих 3 на 10 или 15 посланика, три до пет пута више.

Масован излазак на опште изборе у Републици Српској, је судбоносан тренутак за државу Босну и Херцеговину, закључио је Бакир Изетбеговић.

„-Тренутна ситуација тражи јединствен, зрео приступ, као и координацију по свим битним питањима. Никаквих подјела и неповјерења не би смјело бити у пробосанском блоку, као ни у односу на позицију и опозицију за страначке интересе. Јер, у судбносним питањима за нашу домовину БиХ, која се не тичу само садашње генерације, већ и генерације наше дјеце и унука, све друго мора остати по страни“: поручио је Изетбеговић руководствима и члановима пробосанских политичких странака.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbegovic-u-mainzu-masovan-izlazak-dijaspore-na-izbore-je-generacijski-zadatak/211120113

20 11 2021 Izetbegović u Mainzu: Masovan izlazak dijaspore na izbore je generacijski zadatak; klix.ba

https://faktor.ba/vijest/izetbegovic-u-mainzu-u-zastiti-drzave-bih-i-njenih-institucija-ne-smije-biti-podjele-na-poziciju-i-opoziciju/144987

20 11 2021 Izetbegović u Mainzu: U zaštiti države BiH i njenih institucija ne smije biti podjele na poziciju i opoziciju; faktor.ba

 

Преношење блогова и текстова са портала Фронтал дозвољено је након истека 48 часова од објаве блога или уз писмено одобрење редакције (19.01.2022.)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog