DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Гротескне и патолошке конструкције Дениса Звиздића о Милораду Додику и фантомском Меморандуму 2 САНУ

Нема ни Меморандума 1 САНУ, нема ни Меморандума 2 САНУ саоштавају из САНУ, али Бошњацима требају Вјетрењаче на које ће свакодневно јуришати. И на крају Денис!

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Денис Звиздић објавио је у петак, 17.децембра 2021.године, текст под насловом „Инструкције Меморандума Српске академије наука и умјетнсти (САНУ) којих се придржава члан државног предсједништва и лидер СНСД-а Милорад Додик“.

Звиздић наглашава да поруку шаље домаћој јавности и оном дијелу међународних представника који још увијек „наивно вјерују“ у Додикову позитивну промјену и тврди да инструкције Додик „у потпуности слиједи и од којих очито неће или не смије одступити“.

Денис Звиздић су тексту наводи седам инструкција из фантомског, измишљеног Меморандума 2 САНУ, које су основ, темељ дјеловања Милорада Додика, од када је на мјесту члана Предсједништва БиХ.

САНУ је објавила саопштење у ком кажу да је текст Дениса Звиздића, текст „о гротескној лажи и патолошкој конструкцији која нема никакве основе у дјеловању САНУ“.

И на крају саопштења се питају „Којим снагама је послије толико година потребан нови Протокол Сионских мудраца не желимо ни да нагађамо. Ставови и дјеловање САНУ у потпуној су супротности са жељама оних који овакве лажи шире. Међутим, гледано кроз одговарајуће искуство САНУ, дуго три и по деценије, „и моле све добронамјерне субјекте, Србе и њима наклоњене, да реагују јер „бојимо се да преко оваквих инцидената нико не смије олако да прелази“.

На основу дугогодишњих истраживања медијског пропагандног рата против Срба, могу слободно изјавито да европске земље које нам нису наклоњене заједно са Бошњацима, Хрватима и Албанцима кад одлуче да појачају притисак, или да остваре неке интересе на рачун Србије, то раде заједно. И овај наступ Дениса Звиздића је у служби остваривања тих заједничких интереса.

Разочаран сам, и љут на нашу неодговорну и комотну српску интелигенцију, новинаре и политичаре што нису јавно реаговали на садржај овог Звиздићевог текста иако су замољени од стране САНУ, који су поучени дугогодишњим, тридесетпетогодишњим искуством, поручили „бојимо се да преко оваквих инцидената нико не смије олако да прелази“.


Прилози уз коментар:


1.https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/denis-zvizdic-objavio-instrukcije-memoranduma-sanu-provodi-li-dodik-zloglasne-zamisli-iz-ovog-dokumenta-717939

17 12 2021 Denis Zvizdić objavio instrukcije Memoranduma SANU / Provodi li Dodik zloglasne zamisli iz ovog dokumenta?; oslobodjenje.ba

2. https://vijestionline.live/vijesti/sanu-o-objavi-zvizdica-groteskna-i-patoloska-konstrukcija/

20 12 2021 SANU o objavi Zvizdića: Groteskna i patološka konstrukcija; vijestionlive.live

 

Преношење блогова и текстова са портала Фронтал дозвољено је након истека 48 часова од објаве блога или уз писмено одобрење редакције (30.01.2022.)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog