Radmila Trbojević

JER JE KORIJEN SVIH ZALA SREBROLJUBLJE

(Novi zavjet)

Pod  „srebroljupcima“ (Judini poklonici)  u   politici    ja  razumijem  prelivode lažne patriote, a   grlate i sve grlatije pred izbore, one  glasnije od drugih, koji takođe  trube od  tome kako jako vole Republiku, pogotovo ako u njoj imaju više nekretnina, ali  najprije i  najviše  mislim na one  koji svoj patriotzam „štempluju“  (što bi rekli  radnici na bauštelima u Nijemačkoj) i  zbrajaju u dosluhu i umišljaju (javnom)   sa onima koji bi najradije da, osim Milorada Dodika lično, nestane i  sve ostalo što se  zove entitet Republika Srpska.

Nema sumnje da je vlast napravila mnogo čega što će biti okarakterisano kao promašaj ako izgube izbore, kao katastrofalno  pravosuđe, korupcija, opšte siromaštvo, sve propalo, nema čovjek za šta da se  uhvati  u Srpskoj a da nije trulo,  itd., ali pitam se kako je  moguće da ništa prije, dakle prije OVE vlasti nije bilo pogrešno, niti je bilo ikakve korupcije. Njihova priča  je naravno priča za malu djecu.

Dodik bar  u svakom gestu, u svakoj  izgovorenoj rečenici, u svakom pokušaju da uradi  šta  god i kako god za Republiku -   u r a d i  bar   NEŠTO, makar to bilo pod patronatom ISTOKA  ili  ZAPADA, ili naizmjenično- za   Srpsku.  Voljen   ili nevoljen.   Neka o tome odluči narod ? Biće: kako sije –tako će požnjeti. Ni prvi, ni posljednji.

A  šta  to  radi opozicija?   Nije moguće da ništa ne valja  i  još   je    nemogućnije da   bi  ONI,  pogotovo  umilni   i  bezgrešni  Šarović, koga štiti  obezbjeđenje iz FBIH-a, protiv koga ja nemam ništa lično, davno sam bila u SDS-u kada on nije bio glavni, nego neki drugi, pa je  svaka  zamjerka za nevjerovatan pad rejtinga  stranke SDS  koja je  utemeljila  Srpsku -  za mene   tiempi passati. Tako kako su vođeni  - tako će im i biti. Tu nema milosti, ni  ljubavi. Dr Miličević  evo  ode, a ne izvadi  kakvo ubojito oružje, je li  kukavica,  ili  je shvatio SUŠTINU  priče, pa veli bolje da ćutim nego da me potpuno.... šutnu. !? Šarović je KANDIDAT za gore, to se znalo  i tu je tačka. Eto, vala, neka bude  u Bosni i (E)rcegovini  gore u vlasti, ako bude..

Pa šta nam  Bog da.

Kao da će  mladi bukači opozicije  udruženi sa Bošnjacima – napraviti  čudo neviđeno od dobrog života za one koje broje dane do penzije, a fali im već  od prvog dana – za one koji invalidninu i boračke dodatke nemaju, za one.. Nabrajati bilo bi baš dugo.  Ni  opoziciono   maslo  nije  za RAMAZANA što bi rekle moje bivše komšije i prijatelji, prije  Muslimani- a sada Bošnjaci. Kad bi s e   ispitivalo – našlo bi se  svašta. Ali nije moje da ispitujem, ima onih kojima je posao da se pitaju, ili  da  propitaju – ako rade uopšte  svoj posao.

OD ČEGA bi, recimo, proizveli gas i naftu „inžinjeri   la(h)ke   struje„ svih mogućih zanimanja i diploma i FBIH-u  –ako bi po savjetu dičnih bošnjačkih  kalifa  UVELI Rusima  sankcije? A ako jesu,   kako će  se grad  Sarajevo  ogrijati  kad stegne  mraz i zima, kad bi ga recimo  grijao... ko, Dodik  ili.. nije važno ko ? Ponovo  ugljem ?!  Džabe nova postrojenja kad nema ruskog gasa. Ili će  FBIH    imati gas, makar Putina   i ne  bilo u Rusiji ?! Europa je stara zavodnica, zna kako će, obeća dati   –pa prevari, a da ne trepne. Ukrajina može –a BiH ne može. Zbog Dodika – kakva ordinarna glupost i hrana za debile !  Samo retardi  ne shavataju da to s tim nema nikakve  veze –kandidati da smo – a nismo  -sve drugo bi palo u vodu, Dodik i Bakir i Čović bi zaigrali Kozaračko kolo, bez ikakve primjedbe i bez nacionalnih predzanaka. Spas za zemlju koja ne zna je li pošla, ili je došla!

Nego je ovo –DAJ  mi   četrnaest puta, a ja  TEBI ništa i nikad.

Samo je jedno   sigurno da će doći  njemaĆki   kontingent !!! 

PA ŠTA  ako i  jeste  negdje nešto  USAGLAŠENO,  ali  je Mile i nakon toga   bio kod Putina, a nije recimo   pomenuti   Šarović, i  ne znamo  kad će... A  znamo  da je Putin   zajeban igrač (volio ga ko ili ne), taj ne  prima    koga  neće  i  ne  zaboravlja  ko je  i kako je... Dobro vidjećemo šta će biti, mada je i sada pametnima  sve jasno.

Činjenica jeste da su OPOZICIONARI napustili  zadnje  glasanje u Skupštini prihvatajući  ono na šta je Mile podigao nacionalni  veto, tj. nekakav trgovački sporazum sa  Velikom Britanijom, na bosanskom jeziku i u kome se Kosovo  naziva republikom! Hajde što  su   Britanci  stare  kolonijalne varalice, svjetski špijuni  najviše klase,  europske  pobjegulje, a  trpaju Balkan  u to vrzino kolo  –  doduše za nesaglediv  broj godina, tj. nikad   -  ali se pitam kako  opoziciji ne smeta sve  gore pomenuto, a kunu se kako  smatraju da Republika Srpska Ustavom BiH ima  z a g a r an t o v a na   sva moguća prava (Borenović kaže i ne  crveni se) – ali, evo,  Srba u toj priči (u toj  nekoj komisiji) sa Kraljevstvom nema. Kako je to prihvatljivo i kako se slaže sa patriotizmom Borenovića i Stanića?   

Ovo što radi opozicija je neshvatljivo  svakom  čovjeku koji ima principe  - ali takvih je u politici jako malo. Nije ih (opzicionare) sramota,  svakodnevno pričati  istu priču bez  ikakvih novih, njihovih originalnih doprinosa  osim trača i blaćenja pozicije u horu sa Bošnjacima da se odbije SVE,  baš sve   -  e da bi bio i   HOĆE i MORA  biti pozitivan   SKOR  za pobjedu na izborima.

To  možda i  hoće biti, narod odlučuje   (kao  što  i   prepodobna  von der Lajen, višestruka majka, kaže da se Rusija  m o r a   pobijediti, pa se pitam  ima li  sinove  spremne za borbu, ili  tuđim  (bezaobrazno)   tj,   Ukrajincima   mlati  koprive  ? Ili  ima možda neprežaljenog  oca, ili   djeda  iz onoga rata, sa gvozdenim krstom ? Ko zna može svašta biti. Nije ni Šolc daleko od svoga  porijekla?! Samo eto, njemačka vojska više nije ona prava (kako žali neki komentator „Srbin“  iz Srbije, tek stigao iz Ramštata u kojem je  nešto radio za NATO !) kao očekivala  vojska  da će ih braniti NATO, pa se nije nešto spremala za Ruse (kao ono nekad), pa se „hvataju za glavu „njihovi generali ..Što mi žao, baš mi žao!

Narod, istina, ne živi dobro, pati sve više, nema para, skupo  plaća hljeb i benzin, kupuje jednu flašu ulja, manje brašna i malo šećera (štetan je, pa nema ni slatka, ni   pekmeza)  nema godišnjeg  odmora  ni u Montenegru (nema  narod toliko eura) ni   na Južnim morima, tate im   ne kupuju Mercedese,  mame, supruge  i kćeri  -  ne nose  firmiranu odjeću –jednom rječju  žive od danas do sutra  -   ali  ne može   zatvoriti oči  da ne vidi  da se  UDRUŽUJU  oni koji se udruživati  nikako, ni pod kojim uslovima, ne  bi  smjeli    (utemeljivač   Srpske  SDS i Bošnjaci), jer gaze krvlju svoju, natopljenu zemlju  branjenu puškama srpskih boraca, kakva god da je, a   napaćena  jest  – sa onima koji žele BiH bez entiteta, koji traže jednog predsjednika  (svoga, naravno)   koji poštuju  ovaj Ustavni sud,  (neki  se baš  e  kurvaju kad  o tome govore -   neki  strasno    „titraju Šolcu„ onu stvar, koji ? – pa nisam pala s  Marsa   da kažem koji, neka meni moje penzije)    oni  koji  je.....u   Hrvate  u zdrav ..... (ljubav zna  biti   pravo  b o l n a,  pogotovo muška  istospolna, taku kažu, ja ne znam)   koji   jednom   rječju žele  da se promijeni  ovo što sada imamo.  Usvojeni  i potpisani  Dejton! Te da bude  bolje nego što je sada. Malo morgen -po svoj prilici  –što bi rekao nesrećni srbijanski predsjednik Milošević  koga izdadoše  i   razapeše na krst  baš na Vidovdan. I to Srbi.

Neki, naravno. Ima  nas uvijek dovoljno za sve moguće i nemoguće varijante. Bilo je i nažalost biće uvijek. To je naša tragedija.

 

P.S. (1)   Baca  me  u duboko, sve   dublje  u   razmišljanje i  lomljenje     kad  se  za komentar    svega  postojećeg    javi   onaj  mladi   Velizar  Antić  za TV  BN,   ne znam čime  se bavi, možda je i on politički  analitičar sa nekog  od  fakulteta, ekavski  govori, nema  veze, naš   je, ali    mu    puno   bolje  stoji   kad    skrati  SOLUFE.  Ništa lično.  Neka priča, svako može da priča šta god mu padne na pamet.

PS.(2)   Zato   na bošnjačkim i    N1 TEVEIMA   sada    piše, u onim vijestima aktuelnim -   OPOZICIJA   RS –a   glasala  PROTIV   RS-a

Aferim !

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije (22.06.2022.) 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog