DUŠAN ŠEHOVAC

Mr. sci. Dušan Šehovac, sociolog, živi na Ilidži, lokalni heroj koji razmišlja globalno, svoj i ničiji a sa svima povezan, pokušava da spoji akademsko, aktivističko i ljudsko promišljanje, misli humanistički, aktivno radi na pozitivnim promjenama zajedno sa drugima, voli da bude dio mreže aktivista, rasuđuje i svojom dušom. Obožava da se ne slaže i sa samim sobom!

DUŠAN ŠEHOVAC

Benjamima Londrc Karić sarajevska tužibala i lažibaba

Benjamina Karić-Londrc, gradonačelnica Sarajeva u svom komentaru povodom stava Milorada Dodika koji tvrdi  da Srbi nisu počinili ratni zločin na Markalama izjavila “Više je Srba u Sarajevu ubijeno od strane VRS-a, nego od svih NATO intervencija u Srbiji i oko Sarajeva.”

Reče i osta živa, živahna da krene u podizanje nove optužnice protiv Srbina, ovog puta Milorada Dodika,  koji po njoj negira ratne zločine.

Pitam se, zna li gradonačelnica Sarajeva sve podatke, činjenice na kojima temelji svoj stav ili ih izmišlja radi nekih potreba i interesa?

Svima nama, tu spada i ona a i njeni savjetnici, dostupni su podaci koji govore da je oko 1.500 Srba ubijeno od strane NATO-a u Republici Srbiji, a u Republici Srpskoj snage NATO-a su ubile oko 200 Srba. Da sumiram poznato, snage NATO-a su u tim zločinačkim akcijama ubili oko 1.700 Srba.

Druga priča je priča o ubijenim civilima u Sarajevu, (u dva dijela podijeljenog Grada Sarajeva, Sarajevo i Srpsko Sarajevo,) tokom građanskog rata od 1992. do 1995.godine.

Ozbiljni sarajevski Bošnjaci tvrde da je ubijeno oko 5.500 civila, od toga je oko 1.500 Srba.

Neozbiljni sarajevski Bošnjaci tvrde, kako kada i kako im odgovara, da je ubijeno od 11.000 do 14.500 civila Sarajeva.

Nekad je to 11.541, ta brojka je i umjetnički potvrđena kroz poznati Sarajevski performars Harisa Pašovića, poznat po nazivom Crvene stolice, gdje su i Srbi civili imali nepoznati broj stolica. Poginuli borci Vojske Republike Srpske u Sarajevu nisu tada priznati kao žrtve rata i nisu tada dobili svoje stolice u ulici Maršala Tita!

Sarajevski Bošnjaci još nikad nisu ponudili podatak koliko je među njima Srba civila koje je ubila Vojska Republike Srpske.

Odgovorni Srbi govore da je u Sarajevu ubijeno oko 2.000 Srba civila, a neodgovorni govore i o 8.500 ubijenih Srba civila.

U srpskoj javnosti nisam našao podatke o broju civila koje su ubile snage Vojske Republike Srpske u Sarajevu.

Sarajevski ratni i poratni telali, mahalaši uglavnom zaboravljaju ubijene Srbe u Sarajevu, prikazujući svijetu a i svom javnom mnjenju da su oni, Bošnjaci jedine žrtve građanskog rata.

Nadam se da su gradonačenica i njeni savjetnici odgovorni ljudi i da znaju koliko su snage Vojske Republike Srpske ubile Srba civila u Sarajevu. Ako je NATO u zločinačkim intervencijama u Republici Srbiji i Republici Srpskoj ubio preko 1.700 Srba, potrebno je postojanje činjenice, istine, podatka da je Vojska Republike Srpske tokom građanskog rata u Sarajevu ubila preko 1.700 Srba civila, koja bi potvrdila da je tačna njena izjava “Više je Srba u Sarajevu ubijeno od strane VRS-a, nego od svih NATO intervencija u Srbiji i oko Sarajeva.”

Pitam se što kriju ove informacije, (ako ih uopšte imaju, ili je ovo stara priča o lažnim sarajevskim bošnjačkim podacima, što me ne bi iznenadilo) o broju Srba Sarajeva koje je ubila Vojska Republike Srpske, zašto ih ne objave i tako daju argumente, dokumente gradonačelnici kojom bi ona potvrdila svoje javno iznijete stavove.

Odgovorno se odnosim prema ovim temama, istražujem ih ozbiljno, godinama na njima radim koristeći metodologiju društvenih nauka i još nisam nigdje našao egzaktne podatke o ubijenim civilima Srbima koje je ubila Vojska Republike Srpske u Sarajevu.

Sve dok nam gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić-Londrc ne ponudi egkzaktne podatke o Srbima koje je ubila Vojska Republike Srpske tokom građanskog rata u opkoljenom Sarajevu smatraću je neozbiljnom, neodgovornom, zlonamjernom osobom, tužibabom i lažibabom koja iznosi nepotvrđene informacije, laži i dezinformacije o ovom ratnom zločinu koji se dogodio tokom građanskog rata 1992-1995. u Sarajevu i time ponovo traumatizuje žrtve i njihove porodice, ovog puta srpske, i time potkopava pomirenje i međusobno razumijevanje.

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije (08.02.2023.) 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog