Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Iako Sebija Izetbegović nema diplomu, Bakir Izetbegović treba podnijeti ostavku

Duško Radović je onomad kazao „Ako vam ne ide škola, udajte se. Ako ne možete da nađete posao, rodite dete. Manji problemi se uspešno rešavaju većim.

Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović očito nije čitala Duška Radovića i našla se u velikim problemima. Završila je fakultet, udala se i onda joj je sve krenulo u životu, specijalizacija, nauka, titule i pozicije, menadžment, politika, ali....

Uvijek ima prokleto ali...

Senat Univerziteta u Sarajevu je neki dan odlučio da  poništi akademsko zvanje magistrice medicinskih nauka. Zbog gubitka titule magistrice Sebija Izetbegović automatizmom gubi zvanje doktorice nauka, a samim tim titulu profesorice na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Ali ovo nije tekst o Sebiji Izetbegović, ta priča izgleda tek sad počinje. Ovo nije tekst ni o njenom mužu Bakiru Izetbegoviću koji je od početka afere bezrezervno podržava.

Ovo je priča o Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) čija je članica profesorica Izetbegović, koja je ujedno i članica Glavnog odbora ove partije, a sa kojom gopodin Izetbegović tolike godine dijeli i dobro i zlo.

Teško je povjerovati da predsjednik SDA Bakir Izetbegović sve ovo vrijeme nije znao da  članica SDA i Glavnog odbora nema  diplomu, ali zašto je čekao toliko vremena i čemu se nadao?

Ne vjerujem da je Bakir Izetbegović pomjerao krevete, regale, komode i ostale kabaste kućne stvari tragajući za nestalom diplomom. Ne vjerujem ni da je preturao po paketima starih stvari koje se nalaze negdje zatureni u podrumu. Ne vjerujem ni da je prijavio policiji nestanak diplome.

Znao je da ako papira nema u Zagrebu, ne može ih biti ni u kući u Sarajevu.

Sve ovo vrijeme on se bavio politikom, nadajući se da će pobjedom na izborima i osvajanjem vlasti i na taj način sanirati nastalu štetu.

Prevario se.

Sada se postavlja pitanje da li zbog toga predsjednik SDA treba da podnese ostavku?

Naravno da treba jer puštajući da se ova afera rasplamsa on je postao i saučesnik u obmanjivanju javnosti. Njegova odgovornost nije krivična, nego moralna, jer je dozvolio da laž i prevara postanu legalni i dio sistema, jer je znao da diploma ne postoji, ali ništa nije preduzimao. Jer je zajedno sa članicom SDA Sebijom Izetbegović sve vrijeme svjesno varao javnost i na taj način naštetio partiji koju vodi.

Sve je znao, ali ništa nije preduzimao.

Ne znam šta Islam kaže o ovakvom ponašanju, ali u pristojnim demokratskim društvima ostavka na sve partijske i javne funkcije bi bila jedino ispravno rješenje, kao i povlačenje iz političkog i javnog života. Opet poznavajući članove SDA to se neće desiti.

Pred Sebijom Izetbegović su burni  i teški dani jer pored advokata trebaće joj velika podrška porodice i prijatelja, ta podrška može biti samo muž, ali ne i predsjednik partije.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog